WRC Tour de Corse 2016 – Ožie prvi uoči finala..slede Nojvil i Mikelsen

1. октобар, 2016. #

Na poznatom francuskom ostrvu priča zvana TOUR DE CORSE 2016. se bliži kraju a rediteljsku palicu i dalje čvrsto drži 32. godišnji reli umetnik, Francuz iz Provanse, SEBASTIEN OŽIE.

Njegov „folksvagen polo“ i dalje beži celom karavanu a OŽIE posle osam brzinaca ima prednost od 46.5 sekundi. Prati ga veoma raspoloženi Belgijanac TIJERI NIJVIL sa izvanrednim „hjundaiem“, dok je na trećoj poziciji još jedan as sa „folksvagen polom“, Norvežanin ANDREAS MIKELSEN, koji za liderom kaska 1.08.0 minuta. NOJVIL i MIKELSEN će se sutra upustiti u borbu za podijum a iz prikrajka grešku očekuje Finac JARI MATI LATVALA, takodje član tima „VOLKSWAGEN“ – kasni za OŽIEOM 1.41.3 minuta.

Ipak, za isključive prognoze valja biti oprezan jer sutra predstoji novi maratonski ispit od 53.78 kilometra po mnoštvu krivina a s obzirom da je kiša stigla na Korziku i da se kao i uvek juri sa puno rizika, nisu nemogući obrti. Novi kiks je doživeo Irac KRIS MIK  čiji je „sitroen“ ( na slici ) u prednjem delu znatno havarisan i nije bilo uslova za nastavak. MIK je ipak zadovoljan sa par izvrsnih relija u ovogodišnjem šampionatu a kao što je poznato sve maksimalno sa ekipom „Sitroen“ očekuje u narednoj 2017. godini.

Na reliju OKO KORZIKE sutra u 12.08 je zakazan poslednji ispit i to POWER STAGE, koji donosi i dodatne bodove.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije