Moto GP Japan 2016 – Rosi na pol poziciji ! ( nedelja 07.00 Sport klub 1 )

15. октобар, 2016. #

Valentino Rosi osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Japana, 15. trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata. ‘Doktor’ je na stazi „Tvin Ring Motegi“ došao do treće pol pozicije ove sezone, a 64. u karijeri, krugom od 1:43.954 minuta.

Devetostrukom svetskom šampionu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 7 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1, pridružiti vozač Repsol Honde Mark Markes i timski kolega Horhe Lorenco.

Kvalifikacije u Motegiju su bile izuzetno uzbudljive, posebno jer je Lorenco posle pada tokom treninga tek pred njihov početak dobio zeleno svetlo da izađe na stazu. Španac je imao pad nekoliko sati ranije, zbog čega je helikopterom prebačen u bolnicu na preglede glave, gde je ustanovljeno da nije pretrpeo nikakve povrede.

U borbi za pol poziciju sa Rosijem učestvovali su Markes i Lorenco, a mlađi od dvojice Španaca bio mu je najbliži, sa 180 hiljaditinki zaostatka. ‚Doktor‘ je tako upisao 64. pol poziciju u karijeri, što znači da je u ovom trenutku izjednačen sa Markesom i Lorencom po tom parametru.

Na početku drugog startnog reda naći će se Andrea Doviciozo na Dukatiju, ispred vozača LCR Honde Kala Kračloa i Aleša Espargara na Suzukiju. Sedmo mesto zauzeće drugi vozač Suzukija Maverik Vinjales, ispred Ektora Barbere, koji menja povređenog Andreu Janonea u Dukatiju, vozača Jamahe Teh 3 Pola Espargara i Danila Petručija na Pramak Dukatiju.

Izvor: Sportklub.rs + Auto blog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije