Menjačnica Adalgo – Braća hokejaši pred novim izazovima

20. октобар, 2016. #

AD, ili ADALGO se može protumačiti kao reč koja je nastala od imena ACA i DRAGAN. To su ustvari dva rodjena brata DJOKIĆI, rodjeni u Beogradu u porodici nekada davno poznatog hokejaša i hokejaškog sudije MILETA DJOKIĆA .

Stari Dorćolci i oni sa Palilule, dobro se sećaju sjajnih hokejaških utakmica na TAŠMAJDANU. U Beogradu, u pomenutom kraju, tih godina a mislimo na pedesete i šezdesete, sve je bilo drugačije.Nije bilo kafića, već je na skoro svakom ćošku mamila neka kafanica, kao što su bili „VIDINAC“, „MORAVA“, „BRIONI“, „BOKA“……Parkiranje se naravno nije plaćalo jer se tek ispred pete, šeste zgrade nalazio po neki „fića“, grad je bio mirniji, čistiji, lepši a iz nekog stana u prizemlju mogli su da se čuju zvuci Radio Beograda, sa puno starogradskih arija i po malo onih „čupavaca“, Bitlsa.

MILE DJOKIĆ je bio baš poznati hokejaš, imao je puno drugova iz kraja i svakako puno onih koji su jurili za pločicom koja se i dan danas zove PAK i koja je mogla da bude lansirana brzinom od 170 km. na sat.

MILETA DJOKIĆA više nema, ostao je u sećanjima mnogih a uspomenu na tog dobrog čoveka gaje njegovi sinovi i njihova majka, gospodja GOCA. ACA i DRAGAN su sjajni ljudi, dobro vaspitani, vredni, sposobni, jer su takve gene nasledili. OBOJICA su već godinama u hokeju, igraju povremeno i dan danas a ACA se opredelio za sudjenje na ledenoj ploči.

U ovim nezgodnim vremenima, pre svega za mladu generaciju, ACA i DRAGAN se bore hrabro, pošteno, baš kao i kada jure u hokejaškom odelu prema vratima rivalskog golmana.

Upravo su u Beogradu u ulici Braće Jugovića broj 3, u blizini Prirodno matematičkog fakulteta i pored poznatog  „FISH BARA“, otvorili malu menjačnicu. Poželimo im sreću i dobro zdravlje. ( telefon menjačnice ADALGO  je  011 328 70 72   i  064 / 064  14  11.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije