ETCC Imola 2016 – Igor Stefanovski ubedljiv u prvoj trci, šampion je mladi Richard

3. октобар, 2016. #

Da je automobilski sport TEHNIČKI SPORT pre svega, pokazao je na stazi ENCO I DINO FERARI, najuspešniji makedonski automobilista i dvostruki brdski šampion Evrope, 31. godišnji IGOR IDJE STEFANOVSKI,na finalnoj duploj rundi EVROPSKOG KUPA TURISTIČKIH AUTOMOBILA.

STEFANOVSKI je ove sezone prvi put učestvovao na više kružnih trka pomenutog ETCC, sa „seat leonom“ stare specifikacije, odnosno sa automobilom koji je znatno slabijih mogućnosti od najnovijeg „seat leon rejsera“. Imao je i više problema i jedan težak udes. Na poslednju rundu u Imoli, u Italiji, stigao je kao član novosadskog tima LEIN, praćen tehničkom ekipom iz Užica, predvodjenu našim istaknutim asom MILOVANOM MIKICOM VESNIĆEM. IGOR STEFANOVSKI je u Imoli seo za volan novog „seat leon rejsera“, kojim je LALUŠIĆ ove godine vozio u ETCC seriji. Mladi LALUŠIĆ je zbog privatnih obaveza propustio trku završnice ETCC.

U prvoj trci je IGOR STEFANOVSKI prikazao svoj kvalitet. Startovao je sa četvrte pozicije a posle pet krugova je već bio na čelu, da bi u cilj ušao sa znatnom prednošću, posle odista majstorske vožnje. U drugoj trci je imao kontakt sa jednim od  vozača i zbog oštećenog vozila takmičenje nije završio.

U boksu LEIN tima iz Novog Sada, bio je i šampionski tandem sa ovogodišnjeg BRDSKOG ŠAMPIONATA EVROPE, sjajni beogradski prvak EVROPE za 2016. 21. godišnji NIKOLA MILJKOVIĆ i njegov otac, ZORAN MILJKOVIĆ.

Još sredinom godine mladi MILJKOVIĆ je rekao za svog prijatelja Stefanovskog:

„Siguran sam da će IDJE uskoro pobediti u EVRO KUPU“

Titulu prvaka ETCC 2016. srećno je osvojio mladi 21. godišnji Švajcarac KRIS RICHARD, koji je sa veteranom iz Češke, PETEROM FULINOM, imao isti broj od 109 bodova, isti broj pobeda, ali više plasmana na drugom mestu.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije