Alesandro Zanardi opet pobedio za volanom „BMW“ !!

18. октобар, 2016. #

Sjajna vest je stigla sa poznatog autodroma MUDJELO, kod Firence u Italiji. ALESANDRO ZANARDI je pobedio u trci italijanskog Grand turizma u SUPER GT3 seriji u „bmw M6 GT3“. U konkurenciji „audija R8“, „ferarija 488″,“lamborginija“ i „poršea“, medju 18 vozača, jedini je vozio „bmw M6 GT3“ i u drugoj trci prvi prošao kroz cilj, samo pola sekunde ispred drugoplasiranog JAIME MELA, sa „ferarijem 488“. Posle duže pauze u kružnim auto trkama bio je to novi trijumf ALESANDRA ZANARDIJA, sportskog vozača koji nema obe noge !!!

Karijera Italijana ALESANDRA ZANARDIJA prepuna je trijumfa i pobeda u vrlo uglednim trkama.Pažnju svetske sportske javnosti zadobio je dvostrukim osvajanjem titule američke formule KART, vozio je u 41. trci formule jedan, u seriji ETCC, formuli 3000, formuli 3 a posle teškog udesa je 5 godina učestvovao u uglednom WTCC- i ostvario 4 pobede. Za nekoliko dana ALESANDRO ZANARDI će proslaviti 50 rodjendan

Pre samo mesec dana ovo je objavljeno…

Za njega se bez preterivanja može reći da je fantastičan,jedini,neverovatan, najuporniji,najhrabriji… i sve što odlikuje osobu koja je učinila bar nešto slično ovom italijanskom sportisti koji će 23.oktobra ove godine napuniti 50 godina.

A pre tačno 15 godina, na autodromu LAUSITZ u Nemačkoj doživeo je tešku nesreću posle koje su mu amputirali obe noge iznad kolena. Ono što je posle toga proživeo ALESANDRO ZANARDI je opisao u svojim knjigama. Taj neustrašivi čovek iz Bolonje, otac već velikog sina NIKOLA, imao je uspešnu karijeru automobiliste. Njegovi vrhunski rezultati su ostvareni pre nesreće. Dva puta je bio šampion vrlo konkurentne američke serije, formule KART ( 97. i 98. ), koja je po mnogima bila dosta teža od formule jedan.

Posle dugotrajnog oporavka i takodje neverovatnih lekarskih uspeha i ugradjivanja specijalnih proteza nastavio je da učestvuje na auto trkama… PA I DA POBEDJUJE !!!

Poslednjih godina ALESANDRO ZANARDI je posvećen takmičenjima gde učestvuju hendikepirani sportisti – invalidi. Na PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA U RIU 2016, koje su u toku, ALESANDRO ZANARDI je osvojio i četvrtu medalju – TREĆU ZLATNU, u konkurenciji – RUČNI BICIKLIZAM.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije