Tihomir i Jovan Aćimić – Otac i sin imaju poseban sportski auto

28. септембар, 2016. #

Porodicu AĆIMIĆ iz Crne Gore znaju bukvalno svi koji vole automobilski sport. Četiri brata, od kojih su trojica bili sportski vozači osvojili su pregršt trofeja, mamili uzdahe hiljade navijača i uvek izazivali baš veliku pažnju.

Prelistavajući ličnu arhivu podsetili smo se da je prvu titulu za AĆIMIĆE stekao još 1977. godine MILOVAN AĆIMIĆ, u klasi do 785 kubika, na kružnim stazama. Već naredne 1978. godine u klasi do 785 kubika juniori, takodje na „krugu“,  vrhunski trofej je zaradio PREDRAG AĆIMIĆ, da bi taj niz nastavio 1979. TIHOMIR AĆIMIĆ, koji je te godine na kružnim trkama bio YU šampion u klasi do 785 kubika juniori a takodje iste godine i u istoj klasi najbolji na brdskim stazama. Pomenute 1979. godine je na brdskim stazama MILOVAN MACO AĆIMIĆ osvojio novu titulu državnog prvaka, u klasi do 1150 kubika grupe 1. U istoriji jugoslovenskog auto sporta PORODICA AĆIMIĆ je jedinstvena. Valja reći i da je RAŠA AĆIMIĆ uvek bio pokraj staze i bio svedok značajnih rezultata.

Kao po pravilu, očeve su po znanju, talentu i posvećenosti nasledila njihova deca.

Danas je reklo bi se od mladih AĆIMIĆA najpoznatiji JOVAN AĆIMIĆ , sin TIHOMIRA AĆIMIĆA, nekadašnjeg višestrukog jugoslovenskog prvaka. Baš danas nam je iz PODGORICE stglo nekoliko lepih fotografija.

Reč je o konstruktorskom poduhvatu TIHOMIRA i njegovog sina JOVANA, sa motorom od 200 KS, od motocikla ! ( JOVAN AĆIMIĆ danas učestvuje na brdskim stazama, vozeći veoma brzu formulu i naravno izuzetno uspešno…Portal  VIJESTI, iz CRNE GORE, ove 2016. godine je preneo sledeću informaciju…

Na 33. međunarodnoj brdskoj auto trci „Lovćen 2016“ crnogorski automobilista Jovan Aćimić oborio je rekord staze, koji je od 2004. godine držao Franjo Kunčer (07:40.504)

Aćimić, član Aćimić Rejsing tima, stazu dugu 12,2 kilometra prešao je za vrijeme 7:32,067. )

Mnogi će se složiti da je mali „fića“ iz Podgorice, koji je predstavljao početak za sve nekadašnje šampione velike i lepe zemlje Jugoslavije, izvanredan i da zaslužuje veliku pažnju i čestitke autorima.

foto: Ljubomir Ivanović

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije