Restoran „Stari bunar“ u Beogradu – Mesto koje mnogi vole

22. септембар, 2016. #

Za ugostitelja SLAVKA PETROVIĆA znaju svi. Oni najstariji ga se sećaju iz stare i čuvene kafane „Šumatovac“, gde je dolazio kompletan Radio Beograd i najpoznatije ličnosti potpuno drugačijeg Beograda. Od tih dana  pa sve do ovih SLAVKO je stekao renome ljubaznog i uvek raspoloženog domaćina.

Od restorana „Sport“ na Auto komandi je od običnog bifea stvorio jedno vrlo poznato mesto gde se uvek nudila odlična hrana. Sledeća stanica majstora ugostiteljstva je bio „Dušanovački cvet“ u Ustaničkoj ulici a onda je SLAVKO PETROVIĆ uz pomoć svoje porodice podigao u Vidskoj ulici, takodje blizu Ustaničke, restoran koji je danas sinonim kvaliteta i svega što ljubitelju kafane može pružiti radost i lepo raspoloženje.

Zaista veliki broj uglednih ljudi redovno stiže u taj kutak nazvan „STARI BUNAR“. Profesori, lekari, umetnici, sportisti…Ko dodje jednom dodje i drugi i treći put i onda priča prijateljima kako je bilo.

SLAVKO PETROVIĆ nam je omogućio da se kod njega osećamo kao kod najboljih prijatelja, kao u poseti kod voljene rodbine. Tim koji je okupio prati ga u trudi se da sve bude najbolje. Slavkov dugogodišnji saradnik i njegova desna ruka je MILE a kada vam MILE kaže šta valja poručiti znajte da je to tako…

Ovih dana smo u „STAROM BUNARU“ bili sa nekadašnjom zvezdom jugoslovenskog automobilskog relija, sa MOMIROM ARSIĆEM, koji je sedamdesetih godina osvojio dve šampionske titule u reliju, vozeći friziranog „keca“ grupe 2 a 1975. je sa tim sjajnim automobilom „Zastavava 101“ grupa 2, bio RELI ŠAMPION BALKANA.

U jednom trenutku se u restoranu „STARI BUNAR“ našao i čuveni kompozitor, muzičar i dugogodišnji dirigent džez orkestra RTB, VOJISLAV „BUBIŠA“ SIMIĆ. Bilo nam je drago da ga opet vidimo i da uočimo koliko je vedar i pokretljiv – a u martu ove 2016. je napunio čak 92. godine. Setili smo se trenutaka iz redakcije emisije „Vreme sporta i razonode“, gde smo se često vidjali jer je poznati urednik i voditelj te emisije PREDRAG KNEŽEVIĆ KNEŽA, inače nekadašnji YU šampion auto sporta, bio BUBIŠIN veliki prijatelj.

Sjajni dirigent nam je tada ispričao da je 1966. godine bio KNEŽIN suvozač na jednom reliju održanom u okolino Zlatibora i Čačka kao i da je česti gost restorana „STARI BUNAR“.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije