Reno klio Tce 90 GT line i……. Acumincum ( Slankamen )

13. септембар, 2016. #

Francuski automobil RENO KLIO već dugi niz godina ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje četvorotočkaša a naklonost prema tom modelu nastala je još pre više decenija. KLIO je nakon svog nastanka doživeo puno promena. Menjale su se u unapredjivale vozne sposobnosti, napredovalo se u tehnologiji a svakako i u dizajniranju. Na polju auto sporta, relija i kružnih trka KLIO je u svoju rejsing biografiju uneo zaista puno sjajnih rezultata koji su takodje doprineli globalnom pozitivnom utisku.
Kada već pominjemo sport onda ne možemo ne podsetiti na nezaboravnog majstora krivina, velikog šampiona, Francuza ŽANA RANJOTIJA, čiji snimci sa mnoštva takmičenja i dan danas oduševljavaju fanove brzina. Majstori volana iz Srbije takodje su svoje poverenje više puta ukazivali modelima RENO KLIO.

Model Tce 90 GT line bio nam  je na raspolaganju ovih dana a pored vidnog estetskog momenta na koji se očigledno utrošilo puno rada, uz evidentno shvatanje stila, prikazao je još jedan veliki PLUS – za mnoge i najbitniji a to je MALA POTROŠNJA. U našoj priči plavi lepotan od 90 KS trošio je u kombinovanoj varijanti  6.2 litra goriva. Narednu pohvalu valja uputiti komforu, pa kada se to sabere, uz dosta drugih stvari, KLIO TCE 90 GT LINE ima čime da se diči.

Sa ovim lepim automobilom vozali smo se beogradskim ulicama a stigli i do obale Dunava u Starom Slankamenu, gde smo upoznali jednog vrednog i veštog ugostitelja. Zove se Djordje Abalić, rodjen je u Zemunu a već nekoliko meseci vodi restoran pod nazivom ACUMINCUM.

Ako preferirate specijalitete od ribe, ako ste voljni da vam vreme prodje opušteno uz pogled na moćnu reku i ako ste željni prave domaćinske usluge, tople reči i ljubaznosti, onda svratite kod DJOLETA. Gospodin ABALIĆ će znati da sa vama razmeni par reči a i da vam kaže kako je poznavao nekadašnjeg automobilskog asa i televizijskog novinara PREDRAGA PECU DOBROHOTOVA. Za dovidjenja predlažemo da u pomenutom restoranu ACUMINCUM, davno su ga na latinskom krstili ( nekada je to bio DUNAVSKI BISER ), probate fantastične palačinke sa domaćim džemom od kajsija.

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije