Paraolimpijske igre Rio 2016 – Automobilista Alesandro Zanardi opet osvojio zlatnu medalju !

15. септембар, 2016. #

Za njega se bez preterivanja može reći da je fantastičan,jedini,neverovatan, najuporniji,najhrabriji… i sve što odlikuje osobu koja je učinila bar nešto slično ovom italijanskom sportisti koji će 23.oktobra ove godine napuniti 50 godina.

A pre tačno 15 godina, na autodromu LAUSITZ u Nemačkoj doživeo je tešku nesreću posle koje su mu amputirali obe noge iznad kolena. Ono što je posle toga proživeo ALESANDRO ZANARDI je opisao u svojim knjigama. Taj neustrašivi čovek iz Bolonje, otac već velikog sina NIKOLA, imao je uspešnu karijeru automobiliste. Njegovi vrhunski rezultati su ostvareni pre nesreće. Dva puta je bio šampion vrlo konkurentne američke serije, formule KART ( 97. i 98. ), koja je po mnogima bila dosta teža od formule jedan.

Posle dugotrajnog oporavka i takodje neverovatnih lekarskih uspeha i ugradjivanja specijalnih proteza nastavio je da učestvuje na auto trkama… PA I DA POBEDJUJE !!!

Poslednjih godina ALESANDRO ZANARDI je posvećen takmičenjima gde učestvuju hendikepirani sportisti – invalidi. Na PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA U RIU 2016, koje su u toku, ALESANDRO ZANARDI je osvojio i četvrtu medalju – TREĆU ZLATNU, u konkurenciji – RUČNI BICIKLIZAM.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije