ETCC Imola, Italija – Igor Stefanovski u „seatu“ tima „Lein racing“

27. септембар, 2016. #

 

Staza „Enzo i Dino Ferrari“ u Imoli kraj Bolonje, u Italiji, biće 1-2. oktobra domaćin poslednjeg trkačkog vikenda FIA ETCC serije za sezonu 2016. Srbija  neće imati predstavnika u ulozi vozača, jer Mladen Lalušić zbog privatnih obaveza preskače ovu trku, ali će novosadski „Lein racing“ predvođen Milovanom Mikicom Vesnićem, kao šefom tima, biti podrška makedonskom automobilisti Igoru  Stefanovskom.

Igor Stefanovski, koji je dvostruki šampion Evrope na brdskim stazama, je do ovog poslednjeg takmičarskog vikenda vozio za slovenački „Lema racing“ i tokom sezone je pokazao da ima i brzinu i potencijal za mnogo više od dva osvojena boda, koliko za sada ima na svom ETCC kontu. Kombinacija loše sreće i pehova nije obeshrabrila “Letećeg Makedonca” koji se nada da će ovu takmičarsku godinu ipak završiti uspešno –

“Nadam se da je loša sreća konačno iza mene. Ukazala mi se prilika koju nisam hteo da propustim i da umesto Lalušića “uskočim” u „Leinov“ novi TCR model „seata“. Ozbiljno sam se pripremao za ovu trku, išao sam da testiram na stazi , a sa druge strane verujem da „Lein racing“ može da me isprati do novih bodova a možda i podijuma. Biće to veliki izazov za mene jer do sada nisam vozio sa „seat rejserom“ poslednje generacije opremljenim sekvencijalnim menjačem. Bilo kako bilo biće to dobra priprema za sezonu 2017. Verujem da mogu da konačno obradujem svoje  navijače u Makedoniji i širom Balkana i Evrope.” – poručio je Stefanovski pred put u Italiju.

Test poljskog automobiliste Jakuba Wszomirskog i sada učešće Makedonca Igora Stefanovskog, u automobilima „Lein racinga“, sigurno je potvrda dobrog rada i pripreme automobila srpskog trkačkog tima. Verujemo da će i dobar rezultat u Imoli potvrditi ovu novu saradnju i još više učvrstiti poziciju „Lein racinga“ na evropskoj trkačkoj sceni. Da neće biti ni malo lako potvrđuje lista prijavljenih vozača na kojoj se nalazi 12 automobilista iz Češke, Švajcarske, Slovenije, Finske, Portugala, Nemačke, Mađarske i Makedonije.

Takmičarski vikend u Imoli počinje u petak, slobodnim treninzima, dok su kvalifikacije zakazane za subotu u 16.25. Dve trke su u nedelju a biće prenošene direktno na  televizijskom kanalu Eurosport .Na programu su u od 12.35 i 13.35.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije