Dakar reli 2017. – Gabor Sagmajster 10. put na najvećem maratonu

21. септембар, 2016. #

Odlični motociklista, Subotičanin i višestruki državni prvak SRBIJE u motokrosu, GABOR SAGMAJSTER danas je za kratko bio u Beogradu. On se uveliko priprema za svoj DESETI DAKAR RELI koji će se održati na samom početku sledeće 2017. godine, opet na tlu Južne Amerike.

GABOR SAGMAJSTER će opet predstavljati SRBIJU na tom ekstremno teškom auto moto maratonu dugačkom oko 10.000 kilometara koji se kao što je poznato vozi van puteva, po pesku, dinama, blatu, makadamu, na ogromnim visinama i u najtežim uslovima. Naš neustrašivi Madjar je čak ŠEST PUTA stigao na cilj poznatog maratona a 2014. godine je ostvario kao privatnik 53. mesto u generalnom plasmanu motociklista, vozeći motor marke „KTM“ u maraton kategoriji.

„Već duže vreme sam na specijalnom treningu kod mog prijatelja Zorana Ivanovića. Skinuo sam čak 18 kilograma, imam poseban jelovnik. Kažu mi da dobro izgledam, ali sam mnogo tužan jer više nema pljeskavica, perkelta, hleba i torti iz moje omiljene poslastičarnice MINJON. Sada sam potpuno usmeren na obezbedjivanje sredstava za put. Voziću kao i početkom ove godine za rumunski tim koji se pokazao kao izvanredan a desna ruka za sve propratne obaveze mi je i dalje moj veliki prijatelj i saradnik, novinar RTS-a, PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ.

Jedinstvenom asu poželeli smo sve najbolje uz konstataciju da nikada nije izgledao bolje. Nažalost na predstojećem 39. DAKAR RELIJU društvo mu neće praviti najbolji motociklista Slovenije, MIRAN STANOVNIK, koji je pre nekoliko dana po drugi put postao otac.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije