TCR – Tajland, Buriram – Srbija i Borković opet na podijumu

28. август, 2016. #

Najbolji je opet bio brz i vešt kada je trebalo. Na izvanredno kreiranom autodromu CHANG u Tajlandu, u Buriramu, održane su 15. i 16 trka serije TCR internacional, od ukupno 22 planirane u tom šampionatu turing automobila.

Po veoma visokoj temperaturi vazduha u Buriramu, od oko 30 stepeni Celzijusa, dok je u kokpitima automobila ta brojka bila i duplo veća, 24  vozača su dali sve od sebe u borbi za pozicije i bodove.

Posle kvalifikacija DUŠAN BORKOVIĆ je na startu prve trke imao 7. mesto a na toj poziciji je prošao kroz cilj. Na osnovu obrnutog rasporeda plasmana u kvalifikacijama u drugoj trci je imao 4. mesto na početku.

Za razliku od prve trke u u kojoj su na podijumu bili PEPE ORIOLA,NEŠ i MORBIDELI i u kojoj je u ogradu udario PETER FULIN ( nije povredjen ), sve je proteklo bez većih uzbudjenja. Naredni izlazak na 4.4 km. dugačku stazu doneo je pregršt momenata karakterističnih za ovaj dinamičan ali i opasan sport.

GRAČEV je startovao kao prvi, BORKOVIĆ kao četrti. ali je već u prvoj krivini bio treći, da bi tu poziciju brzo izgubio. Potom sledi izletanje najstarijeg učesnika, 48. godišnjeg veterana MORBIDELIJA, koji je posle izlaska iz jedne desne krivine kao strela pojurio ka ogradi, udario svoj automobil i vratio se na stazu sa vidnim oštećenjima, zbog čega je naravno odustao a bezbednosno vozilo se našlo na pisti. Onda je PEPE ORIOLA skrenuo u boks da zameni potpuno raspali pneumatik. BORKOVIĆ je u osmom krugu bio na 6. mestu i činilo se da ima problema i da će još više nazadovati. Ali, u samom finišu trke naš sjajni as je uspeo da se primakne vodećima i da na majstorki način stigne na treću poziciju. Ispred su bili NEŠ i GRAČEV a iza zvanični šampion TCR serije, STEFANO KOMINI. Dizao se dim ispod guma našeg „seata“ pa su navijači visokog Pančevca počeli da strepe za ishod trke. Ipak, sve je proteklo izvanredno. DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je opet prikazao majstorsku vožnju, kroz cilj je prošao kao treći i opet se popeo na podijum. Videlo se da je imao težak posao i da mu nije bilo  lako.

Do kraja serije TCR predstoje još tri duple runde. U generalnom plasmanu u vrhu je prava gužva. NEŠ je sada prvi sa 204 boda, PEPE ORIOLA drugi sa 197, a KOMINI treći sa 194. BORKOVIĆ je i dalje osmi.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije