Svetska premijera novog Kia Rija na salonu u Parizu

26. август, 2016. #

Novi Rio četvrte generacije će svetsku premijeru doživeti 29. septembra na Mondial de l’Automobile.
Riov progresivan novi izgled nastao je u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija), u saradnji s Kijinim glavnim centrom u Namyangu (J. Koreja). Ravne linije i glatke površine daju vozilu prepoznatljiv, ali nov karakter, dok duži prepust, poklopac motora, međuosovinsko rastojanje i uspravniji C stub pružaju još samouvereniji i više uravnotežen izgled nego kod prethodnika.
Novi Rio će kupcima nuditi praktičnost, sigurnosne tehnologije, najnovije usluge konekcije, kao i udobniju i zabavniju vožnju s odličnom upravljivošću, što će Rija postaviti u sam vrh klase.
Rio je Kijin najprodavaniji globalni model, koji je u prošloj godini našao 473.000 novih kupaca. Proizvodnja Rija četvrte generacije za evropska tržišta počinje krajem godine, tako da ga kod nas možemo očekivati početkom iduće godine.
Kijina novinarska konferencija na Mondial de l’Automobile u Parizu je u 29. septembra u 14:45. Kijin izložbeni prostor nalazi se dvorani 3 sajmišta (Paris Expo Porte de Versailles).

KIA

Galerija slika

Članci iz iste kategorije