Moto GP – Stoner odbio vajld kard za Austriju

11. август, 2016. #

Trka u Austriji na programu je ovog vikenda. Prvi treninzi počinju već u petak, kvalifikacije su u subotu, a trka u nedelju. Sve to možete ekskluzivno da pratite u direktnim prenosima na Sport klubu 1, a akcija počinje već u petak od 9 časova. Trka u kraljevskoj klasi na programu je u nedelju u 14 časova.

Kejsi Stoner definitivno neće voziti trku u Austriji sa specijalnom pozivnicom, potvrdila je Gazeta.

Ovu priču pokrenuli su italijanski mediji i Stonerov kolega iz Dukatija Danilo Petrući. Ona je samo podgrejana činjenicom da je dvostruki svetski šampion odlično vozio testove na Red Bul Ringu.

Umesto Stonerovog vajld karda, šansu će ponovo dobiti Mikele Piro.

„Kao navijač, razočaran sam njegovom odlukom, ali kao funkcioner, očekivao sam je. Verujte mi, da hoće, već bi imao angažman i vozio bi trke“, rekao je tim menadžer Dukatija Davide Tardoci.

Moto GP: Motori ponovo bruje u Austriji

Moto GP vraća se u Austriju posle 19 godina. Ove godine voziće se trka u Spilbergu na čuvenom Red Bul ringu, a tim povodom je austrijski gigant napravio promociju u Gracu, na kojoj su učestvovali mnogi vozači, između ostalog i dvostruki svetski šampion Mark Markez.

Pored Španca, vedete Honde i lidera u ovogodišnjem generalnom plasmanu od kolega iz kraljevske klase u Gracu je bio i Nemac Štefan Bradl u Apriliji. Pored njih dvojice svoje „aždaje“ provozali su i vozači iz Moto 2 karavana Sandro Korteze i Jonas Folger (obojica iz Dinavolta), kao i dvojac iz Moto 3 klase Bred Bajnder i Bo Bendšnajder (obojica iz Red Bul KTM).

 

Celenberg: Ne može se reći da se Lorenco ne trudi

Jedan od glavnih ljudi Jamahe Vilko Celenberg, rekao je da se Horheu Lorencu ne može ništa zameriti.

Nakon solidnog početka sezone, zvanični šampion je doživeo nagli pad u formi i u prethodne dve trke, na kojima je bilo kiše, izgubio je 38 bodova u odnosu na Marka Markeza.

„Teško je objasniti sve ovo osim spleta nesrećnim okolnosti. Ne može se reći da se ne trudi, ali mislim da i dalje traži sebe u kišnim uslovima. Možda postoji i problem zato što se sve to dešavalo u sred procesa promena stila vožnje“, rekao je Celenberg.

Izvor: Sportklub.rs  + Auto.blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije