WRC Rally Poland – Estonac Ot Tanak pred prvom pobedom !

2. јул, 2016. #

Još samo 4 brzinska ispita dele mladog 28. godišnjeg Estonca OT TANAKA i njegovog suvozača RAIGO MOLDERA od najvećeg uspeha u WRC karijeri – od PRVE POBEDE.

Ekipa DMACK WORLD RALLY TEAM očito je izvanredno pripremila „ford fiestu WRC“, za sve izazove koji su bili ispred njihovog dvojca, OT TANAKA i suvozača RAIGO MOLDERA. Danas, na samom severu Poljske njihova „ford fiesta“ je bukvalno letela po krivudavim šumskim putevima a po završetku trećeg super specijala ili 17. brzinskog ispita TANAK i MOLDER imaju veliku prednost – 21.3 sekunde. Sutra, u nedelju, očekuju ih još samo dva brzinska ispita a voze se dva puta, što ukupno iznosi malo više od 60 kilometara. OT TANAK može dozvoliti poraz, od trenutno drugoplasiranog  MIKELSENA, na sva 4  ispita, poraz od 5 sekundi, pa će opet biti najbolji.

U WRC- u je sve moguće pa čak i nešto što se uopšte ne očekuje. Malo ko je u prognozama za pobednika RELIJA POLJSKA 2016 spominjao Estonca OT TANAKA.Pa on nikada do sada nije pobedio na jednom WRC skupu. Doduše bio je blizu, dva puta je osvajao podijum i stekao iskustvo u 59 relija, bio je 22 puta najbrži na specijalnim ispitima, medjutim do sada je uspeo samo jednom i to 2012. da se domogne 8. mesta na kraju sezone.

Pored uvek mogućih obrta i redovnih greški, jer će se voziti punim gasom i sa dosta rizika, čini se da je PRVA POBEDA OT TANAKA ipak najrealniji ishod RELIJA POLJSKA.

Norvežanin ANDREAS MIKELSEN u svom „volkswagen polu WRC, koji je iz TANAKA sa zaostatkom od 21.3 sekunde, daće sve od sebe da plavokosog Estonca natera na grešku, ali, biće to i za njega veliki rizik. Treću poziciju trenutno drži HAJDEN PADON sa „hjundaiem“.

RELI POLJSKA će ostati upamćen kao pravi debakl svetskog šampiona, Francuza SEBASTIENA OŽIE, koji uoči finalnog dana kasni za liderom TANAKOM, čak 1.06.5 minuta i zauzima 6. mesto. OŽIE je danas izjavio da je vozio maksimalno koliko može i da je čak više puta bio u jarku. Podsetimo da izvanredni OŽIE ubedljivo vodi u ovogodišnjem šampionatu sveta, pa ko zna, možda nije imao dovoljno jak motiv za trijumf u Poljskoj. RELI POLJSKA se završava sutra, u nedelju, odmah iza podneva, specijalnim ispitom POWER STAGE, koji donosi i posebne bodove.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije