WRC, Neste rally Finland 2016 – Ponovo brzinac sa 75 skokova

30. јул, 2016. #

Prvo poluvreme subotnjeg izdanja NESTE RALLY FINLAND 2016. je okončano. U samom vrhu siguran, dominantan, raspoložen i maksimalno motivisan je KRIS MIK i njegov takodje odlični suvozač PAUL NAGLE.

KRIS MIK je svestan da ima izvanrednu prednost, sada od 36.4  sekunde nad domaćim vozačem LATVALOM a oni koji ga poznaju su ubedjeni da će se  sjajni Irac popeti na sam vrh podijuma i zabeležiti TREĆU pobedu u karijeri i drugu ove godine.

Iako smo više puta naglašavali da prva desetorica u WRC-u voze nestvarno brzo, a koliko je to brzo shvatite tek kada ih gledate na stazi, i da je pri takvim brzinama sasvim izvesna vozačka greška, čini se da se kod KRIS MIKA to neće desiti, kao što se desilo  mladom OT TANAKU, na minulom takmičenju u Poljskoj.

Lokalni fanovi i veliki broj zaljubljenika u ovaj sport, koji su pokraj makadamskih brzinaca, uveliko raspravljaju o izgledu konačnog plasmana.

KRIS MIK je po mnogima siguran pobednik, ka što je i LATVALA siguran na drugoj poziciji. Medjuti,potpuno je neizvesno ko će biti na trećem mestu jer za tu poziciju konkurišu čak čestorica vozača….BRIN,NOJVIL, PADON, OSTBERG, MIKELSEN i TANAK.

Uoči verovatno odlučujućeg brzinskog ispita OUININPOHJA, dugačkog 33 kilometra, KOJI SE SADA VOZI U KONTRA SMERU, i koji ima čak 75 skakonica, pomenuti asovi  volana su u samo 25 sekundi i to je fantastično rivalstvo.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije