WRC, Neste rally Finland 2016 – Pobedio Kris Meek, prvi podijum Craig Breen !!!

31. јул, 2016. #

Kakva radost za dvojicu vozača iz Irske. Prvi put u istoriji svetskog relija IRSKA na podijumu ima dvojicu svojih reli asova i to kakvih. Obojica su članovi ABU DHABI WORLD RALLY TEAM-a, obojica su 24 brzinska ispita u FINSKOJ okončali za volanom „sitroena DS 3 WRC“. Zaista neverovatan ishod tog teškog relija koji su mnogi završili van staze, neki i na krovu. Takodje prvi put, na RELIJU FINSKA je pobedio jedan Britanac – KRIS MIK.

Čini se da ni najsmeliji prognozeri i navijači nisu mogli da predvide takav uspeh „CRVENOG TIMA“. Kada se zna da je čuveni FINSKI RELI jedan od najzahtevnijih i najopasnijih, gde se vozi strahovito brzo, preko mnoštva prevoja, takozvanih „hupsera“, da traje četiri dana i da je okupio trenutno naj naj specijaliste relija, onda je uspeh KRIS MIKA i KREG BRINA još veći.

Radovale su se obe posade, možda ipak malo više KREG BRIN, koji je osvojio svoj prvi WRC podijum i koji je na cilju u potpuno emotivnom stanju jedva izgovorio:

„Ne mogu da verujem, ovo je najbolji dan u mom životu. Nedostaje mi glavni čovek ( mislio je na GARETH ROBERTSA, pokojnog suvozača koji je izgubio život pored KREG BRINA, 2012. na reliju na Siciliji) i ja znam da je on gledao na mene“

KRIS MIK je takodje bio oduševljen. Zabeležio je drugu ovogodišnju pobedu, treću u WRC karijeri i briljantnom vožnjom ali i taktikom pobedio favorita, domaću zvezdu JARI MATI LATVALU, koji je potpuno zasluženo osvojio drugo mesto i bio najbolji u svom timu FOLKSVAGEN MOTORSPORT.

( na slici 1. KRIS MIK   2.jedan od ranijih snimaka KRIS MIK,AL KASIMI, KREG BRIN )

Generalni plasman RELIJA FINSKA 2016:

1. Kris Mik „sitroen“
2. Jari Mati Latvala „vw polo“ + 29.1. sek.
3. Kreg Brin  „sitroen“  + 1.41.3 min.
4. Tijeri Nojvil  „hjundai“  + 1.45.9
5. Hajden Padon  „hjundai“  + 1.48.2
6. Mads Ostberg  „ford“  + 2.04.6
7. Andreas Mikelsen „vw polo“   + 2.22.4
8. Esapeka Lapi ( WRC 2 ) „škoda“  + 4.53.8
9. Kevin Abring “ hjundai“ + 5.22.4
10. Temu Suninen ( WRC 2 ) „škoda“  +5.35.5

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije