TCR Soči, Rusija – Borković 5. i 6. ali kažnjen u prvoj trci

3. јул, 2016. #

Najbolji automobilista Srbije, Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ vrlo dobro je vozio na prelepoj trkačkoj stazi u SOČIJU, u RUSIJI. Već dobro iskusni šampion Srbije i celom svetu poznati internacionalac, u Soočiju je nosio balast od 30 kg. Uspeo je da startuje solidno i da se u toku trke opet odvažnom i znalačkom vožnjom probije na 5.poziciju i da tako završi trku, ali, onda je usledila informacija od sudija da je zbog nepropisnog sečenja krivina, u više navrata ( što se nije videlo u toku tv prenosa !!! ), kažnjen sa dodavanjem vremena pa mu je dodeljeno 14. mesto i ostao je bez 10 bodova. Pobedio je KOMINI ispred ORIOLE i MORBIDELIJA.

U drugoj trci je bio 6. u CILJU, pa će mu pripasti 8 bodova, što mu u ukupnom  zbiru posle 14 trka daje 96 poena. Pobedio je GRAČOV ispred VERNEA i TAŠIJA.

BORKOVIĆEV tim, madjarski B 3 RACING TEAM, ipak može biti zadovoljan učinkom u SOČIJU,pre svega zbog činjenice da je njihov najmladji član, ujedno i najmladji u TCR seriji, Madjar ATILA TASSI ( pre dve nedelje napunio 17 godina ), osvojio prvi put podijum i treće mesto na ovako teškim trkama.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije