Moto GP Zahsenring,Nemačka – Pol pozicija Markezu,2.Barbera 3.Rosi….

16. јул, 2016. #

Završene su kvalifikacije u Moto GP klasi na Zahsenringu. Pol poziciju izborio je Mark Markez koji je bio najbrži u drugom krugu kvalifikacija nakon koga ga u svakom slučaju očekuje kazna jer je svojom vožnjom zasmetao Andrei Janoneu u borbi poziciju. Verovatno će biti kažnjen oduzimanjem bodova, ali ne i pol pozicije.

Markezu je ovo sedma pol pozicija za redom na ovoj stazi u sve tri klase.

Drugu stratnu poziciju na početku trke u nedelju imaće Hektor Barbera, a kao treći će krenuti Valentino Rosi.

Horhe Lorenco ispao je sa staze i to mu je bio treći pad u dva dana i to ga je veoma skupo koštalo jer će trku početi sa 11. pozicije.

Među prvih pet našli su se Danilo Petrući i Pol Espargaro, dok su prvih deset kompletirali Maverik Vinjales, Andrea Doviciozo, Aleiš Espargaro, Andrea Janone i Dani Pedrosa.

Valentino Rosi nije bio preterano zadovoljan trećim mestom u kvalifikacijama, ali da prvi startni red nikada nije loš.

Trka se vozi u nedelju i moći ćete da je pratite u direktnom prenosu na Sport Klubu 1. U 11 časova počinje borba u Moto 3 klasi, od 12:20 na stazu će vozači u Moto 2, dok najbolji među najboljima svoju trku voze od 14 časova.

Lorenco: Moram da promenim stil zbog padova

Vozač Jamahe Lorenco priznao je da mora da bude koncentrisaniji posle tri pada tokom prva dva dana akcije na Velikoj nagradi Nemačke, devetoj trci sezone Moto GP šampionata.

Lorenco je trkački vikend započeo udesom pri velikoj brzini u 11. krivini staze “Zahsenring” u petak ujutro i dan je završio na 16. mestu. Branilac titule je postao konkurentniji tokom subote, ali je morao da se kroz prvi deo kvalifikacija izbori za drugi, da bi prvo pao u osmoj krivini, a potom i prvoj.

Španac će na nedeljnoj trci, koja je na programu od 14 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1, startovati kao 11.

“Sva tri pada su bila drugačija. Teško je spasiti motor kada gubite prednji kraj, tako da morate da bude pažljivi u određenim delovima staze i drugačijim uslovima. Moram da adaptiram svoj stil dok Mišelin ne napravi korak napred u prijanjanju. Dok se to ne desi, moraću da budem koncentrisaniji da se padovi ne bi ponavljali”, naglasio je Lorenco.

Lorenco je istakao da je razočaran i da je više razmišljao o tome da smanji zaostatak u odnosu na najbrže pošto je izgubio mnogo vremena na podešavanja tokom hladnijeg vremena u petak.

“Ne bih rekao da nisam imao sreće jer sam imao iste pneumatike kao i svi ostale, a ja sam izgubio najviše vremena, tako da to znači da nešto nije u redu. Nije trebalo da toliko izlazim na ivičnjak kod prvog udesa , pošto sam na to navikao sa Bridžston pneumaticima, ali sa Mišelinom to nije moguće. Kod drugog udesa, nisam jako kočio, ali možda nisam dovoljno zagrejao gume u prethodnom krugu. Moje tri greške nisu nešto normalno, ali se desilo ovog vikenda. Razočaran sam zbog udesa, zbog svoje poziciju, ali ipak mogu da vidim napredak”, istakao je Lorenco.

Izvor: Sportklub.rs + Auto.blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije