Good Year pneumaticima do novog svetskog rekorda !

12. јул, 2016. #

Rainer Zietlow postavio novi svetski rekord: put kroz Evro-Aziju prešao je automobilom za 6 dana, 9 sati i 38 minuta

Ekipa Rainera Zietlowa je put dug 15.200 kilometara od kraja Rusije do kraja Portugalije prešla za 6 dana, 9 sati i 38 minuta i tako postigla novi svetski rekord. Put su prešli vozilom Touareg koje je bilo opremljeno Goodyear-ovim pneumaticimaWrangler.

 

Kranj, 12. jul 2016.-Nemački rekorder Rainer Zietlow postavio je novi svetski rekord za najbrže pređeni put koji vodi po Evro-Aziji. Putovanje je počelo u gradu Magadanu u Rusiji,a završilo seu Lisabonu u Portugaliji i vodilo je kroz sedam država. Put epskih dimenzija dug 15.200 kilometara savladan je za 6 dana, 9 sati i 38 minuta,čime je potučen dosadašnji rekord koji je bio 8 dana i 12 sati.

 

Put je kako za ekipu tako i za automobil predstavljao veliki izazov jer su se suočavali sa zahtevnim terenom i problematičnim vremenskim uslovima, između ostalogi sa zloglasnim, 3.000 kilometara dugim neasfaltiranim ruskim autoputem Kolyma koji je pokriven blatom. Ekipa je ekstremne uslove za vožnju uspešno savladavala, između ostalog, i pomoću pneumatika iz serije Goodyear Wrangler.Rainer je za put od Magadana do Jakutska izabrao pneumatike GoodyearWrangler AllTerrain Adventure sa kevlarom, a za preostali deo puta do Lisabona je svoj Touareg opremio pneumaticima GoodyearWrangler HP AllWeather.

 

Za dodatne fotografije, video snimke i podatke o putovanju posetite sajtovewww.challenge4.deitouareg-eurasia.comili naspratite na @Goodyearpress.

PR.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije