ETCC Manji Kur 2, Francuska – Lalušić odustao, izgubio šansu za podijum

10. јул, 2016. #

U drugoj trci ETCC, na stazi MANJI KUR u Francuskoj, MLADEN LALUŠIĆ je na osnovu obrnutog poretka iz prve trke krenuo sa 4. mesta ali je loše započeo tu drugu šansu za osvajanje novih bodova i mnogi su ga obišli.

Malo vremena je trebalo da se mladi as potpuno skoncentriše i da sa puno umeća krene u pristizanje rivala. Prešao je odličnog Francuza ŠOMU a kada je sa staze skliznuo NADJ naš predstavnik se našao na 4. mestu, na istom kao na startu. Ispred njega su bili RIKHARD, FULIN i MOTA a onda je LALUŠIĆ počeo da pritiska Portugalca.

Mora se reći da je u tim trenucima 20. godišnji predstavnik „LEIN RACING TEAM-a“ vozio izvanredno. Ipak agresivna vožnja je dovela i do greške pa se u 6. krugu LALUŠIĆ u momentu previše približio MOTI i u trenutku kada je poželeo da ga pretekne sa leve strane došlo je do kontakta, a oba automobila su završila pokraj staze, sa oštećenjima koja su dovela do odustajanja…..šteta za LALUŠIĆA, bio je na odličnom putu da se domogne trećeg mesta i podijuma.

Drugu trku ETTC na stazi MANJI KUR dobio je mladi Švajcarac KRIS RIKHARD isped veterana FULINA i RIKLIJA a odluka o šampionu ETCC serije pašće u Italiji, na stazi u IMOLI.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije