EHCC Dobšinski Kopec, Slovačka – Nikola Miljković sačuvao lidersko mesto !

17. јул, 2016. #

Udarac u bankinu, iskrivljena felna u prvoj trci, a onda brzopotezno sredjivanje pomerenog trapa i osvajanje DRUGOG MESTA – u zbiru dve vožnje TREĆA POZICIJA i novih 15 bodova – bio bi to telegrafski opis onoga što se danas  dešavalo NIKOLI MILJKOVIĆU,na brdskoj stazi DOBŠINSKY KOPEC, u Slovačkoj, na 8. rundi ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA.

Trening u subotu je protekao veoma dobro, postignuto je najbolje vreme, ali, NIKOLA je vrlo dobro znao da je to samo ispitivanje staze, odredjivanje repera za mesta kočenja i provera štelovanja automobila. Njegov rival iz klase N, italijanski šampion ANTONIO MIGLIUOLO se posle zamene uništenog agregata, pre nekoliko trka, vidno ubrzao, što se potvrdilo i u Slovačkoj.

U prvoj vožnji je načinjena greška, izletanje pred samim ciljem, udarac u bankinu, oštećenje felne i izgubljeno puno vremena, kada je reč o brdskim trkama gde često odlučuju i stoti ili čak hiljaditi delovi sekunde. Organizator ne dozvoljava da se na cilj staze odnese drugi točak, već oštećenog „micubišija“ sa brojem 75 prevozi šlep službom do boksa. Naša ekipa REAL MOTORSPORTA ulazi u pravi cajtnot,ali, sve se završava u poslednjem trenutku.

Satnica takmičenja je neobično dugo produžena, najviše zbog izuzetno lošeg vremena, kiše, vetra, raznih udesa, ulja na stazi i slično. Tek u kasnim popodnevnim satima je usledila prva a potom i druga trka. Naš šampion je smogao snage da se skoncentriše i da sa na brzinu sredjenim vozilom ( Nikola je sredjivao trap a tata Zoran odjurio u vulkanizersku radionicu da osposobi novi točak ) ostvari drugo vreme. Posle svega što se dogodilo u prvoj vožnji NIKOLA MILJKOVIĆ može biti potpuno zadovoljan. Osvojio je novih 15 bodova za treće mesto, MILJOLO je zaradio 18 za drugu poziciju ali je u klasi iza našeg prvaka, sada ih dele samo 4 boda. U klasi N je pobedio danas najbvrži u DOBŠINU, 52. godišnji višestruki šampion Slovačke i Evrope, PETER JURENA.

Dobro je za našeg asa i što je Austrijanac CHRISTIAN SCHWEIGER, iz klase A, osvojio takodje treće mesto iza VOJAČEKA i ONDREJA TOMAŠA i što je kao i NIKOLA zaradio 15 bodova, tako da su obojica i dalje lideri Uu KATEGORIJI JEDAN, sa 151. bodom.

Naredna runda ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDSKI STAZAMA je poslednjeg dana jula u Nemačkoj.Ulazimo u potpuno neizvesnu završnicu tog sve uzbudljivijeg prvenstva. Trke u NEMAČKOJ, ŠVAJCARSKOJ, SLOVENIJI i HRVATSKOJ doneće novog ŠAMPIONA EVROPE.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije