TCR – Čeh Petr Fulin opet rival Dušanu Borkoviću

1. јун, 2016. #

Vest iz Italije je iznenadila mnoge pa i našeg najboljeg automobilistu DUŠANA DUCU BORKOVIĆA, koji će se ovog vikenda, na stazi SALZBURGRING u Austriji, opet boriti u veoma teškoj i konkurentskoj TCR INTERNACIONALNOJ SERIJI…

A ta vest je da će se poznati češki as, 39. godišnji PETR FULIN ( šampion ETCC-a ) naći medju takmičarima serije TCR na SALZBURGRINGU i to za volanom „alfe“, u italijanskom timu MULSANNE.

Ovih dana je PETR FULIN testirao „alfu giulietu“, na pisti TAZIO NUVOLARI, kraj MILANA, zajedno sa damom u TCR seriji, italijankom MICHELOM CERUTTI, koja na ovogodišnjim trkama nije imala ni malo uspeha. Automobil je poboljšan, najviše se radilo na performansama i aerodinamici. PETR FULIN se ove sezone opet takmiči u ETCC seriji i trenutno je vodeći.

Očekuje se da će PETR FULIN  u svakom slučaju biti uspešniji od svoje nežnije koleginice, ali, koliko će TIM MULSANNE napredovati, najviše zavisi od pomenutih tehničkih nadgradnji.

Našem šampionu DUŠANU BORKOVIĆU u svakom slučaju neće biti nimalo lako. On zauzima 10.poziciju sa 47  bodova a do sada je imao previše pehova. Podsetimo, u poslednjoj TCR rundi sa staze ga je grubo izgurao Francuz VERNE, koji je zbog toga kažnjen prebacivanjem u nazad i oduzimanjem bodova.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije