Renault trucks T sa 520 KS – Za prevoz bolida F1 i tim Renault sport

23. јун, 2016. #

 

 

 

Tokom proteklih petnaest godina, kompanija Renault Trucks je partner Reno Sporta na trkama Formula 1. Za sezonu 2016, vozila Renault Trucks T opremljena Euro 6 DTI 13 motorima sa 520 KS i Fuel Eco paketom prevoziće bolide i prateću opremu na sve evropske Grand Prix događaje.

Renault Sport ponovoulazi u konkurenciju u 2016. godini sa sopstvenim Formula 1 timom, pa je logičannastavakdugoročnihpartnerskihodnosabio produžetaksaradnjesa kompanijom Renault Trucks. Na evropskim Grand Prix događajima, logističkupodrškupružaće vozilo Renault Trucks T, Međunarodnikamion 2015. godine, koji je opremljen Euro 6 DTI 13-litarskim motorima sa 520 KS. Renault Trucks T 520 prevoziće bolide, rezervnedelove, mobilneradionice i kancelarije, kao i svešto je neophodnozanormalnofunkcionisanjetimatokom takmičenja za Veliku nagradu Formule 1. Ljubitelji Formule 1 imaće mogućnost da vide ovaimpresivnavozila u novojzlatno-žutojboji F1 tima, u Barseloni gde se održava trka za španski Grand Prix,prvu fazu evropskesezone.

Za Renault Sport Formula 1 tim, za izbor T 520 vozilapresudan je bio „Kvalitetproizvoda i njihovainovacija i usklađenostsa Euro 6 standardima. Aktivnabezbednost je znatnopoboljšanau odnosu na prethodnugeneraciju Magnum vozila,dok jepotrošnjagorivaznačajnosmanjena.“

Ova vozila su tegljači konfiguracije 4×2, opremljeni Eco-Fuel paketom. Paket objedinjuje nekoliko inteligentnih tehnologija dizajniranih da smanje potrošnju goriva: ograničen režim snage, eko-tempomat sa Optiroll regulacijom slobodnog hoda, kompresor za vazduh sa isključivanjem i uključivanjem, pumpa u servo mehanizmu upravljača s promenljivim režimom rada i automatsko isključivanje motora. Eco-Fuel paket omogućava da potrošnje goriva na vozilima smanji i do 4%.

Konačno, treba napomenuti da će  Renault Trucks T vozila pružati logističku podršku i u drugim takmičarskim aktivnostima Renault Sport tima (Renault Sport serija i Formula E).

PR

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije