Hotel studios Liainis, Toroni, Halkidiki – A real break with Mr.Saki !

18. јун, 2016. #

Na nama dobro poznatom HALKIDIKIJU, u Grčkoj, bio sam prvi put još avgusta 1989. godine. Bio sam gost u ekipi čuvenog hrvatskog asa  TIHOMIRA FILIPOVIĆA ,čini mi se 15 puta šampiona Jugoslavije u disciplinama reli, krug i brdo. Bilo je to na poznatom i veoma teškom makadamskom reliju  ELPA RALLY HALKIDIKI 1989. koji je imao 333.24. km zemljanih i kamenitih brzinskih ispita. FILIPOVIC je bio tehnički savetnik u reli timu CAMEL a vozač Bugarin STOJAN KOLEV. Start i cilj je organizovan u kompleksu hotela PORTO CARRAS, na SITONIJI.

Sećam se da je jedan od prvih ispita održan po tvrdoj zemljanoj podlozi prepunoj oštrog kamenja a vozači su mogli da se prate samo u dolasku do krivine , pošto je žuta prašina, koju su stvarali  oštrim sečenjem puta, bila toliko gusta da ste morali da imate neku zaštitu lica i vidu marame, kape, velikog suncobrana ili neke velike plastične folije. Onda je jedini spas od tog užasno gustog i neprijatnog prašnjavog oblaka bilo brzo okretanje i pokrivanje glave.
Na cilju u PORTO CARRAS-u pobedio je Francuz YVES LOUBET, ispred odličnog Grka sa pseudonimom
„JIGGER“, dok je treći na podijumu bio Italijan PIERO LIATTI. Sva trojica su vozili „lancia delta integrale“.

Tada nisam mogao pretpostavljati da ću dosta kasnije opet biti na tom drugom prstu HALKIDIKIJA i da ću ga obići u potpunosti. Turistički boravak na SITONIJI usledio je minule 2015. u NIKITIJU i sada u junu ove 2016. godine. u malom naselju TORONI na jugu drugog prsta.

Kao što znate GRČKA ima odlično more i odlične plaže a plaža u TORONIJU je dugačka 2 km. Prekrivena je najsitnijim kamenom i idealna je za svakog, za one vremešne ali i za najmladje. TORONI je pravo mesto za odmor. Ne može se pohvaliti večernjim i noćnim provodom ali u blizini su KALAMICI i SARTI koji nude veliki broj kafića, radnjica, restorana i naravno dobre muzike.

Ono što je nas  obradovalo u TORONIJU jeste kompleks apartmana pod nazivom HOTEL STUDIO LAINIS i gospodin SAKI, mladi čovek koji je zaista sjajno uredio svoj vrt i kompletan objekat sa nekih 15 apartmana koji imaju sve što je neophodno za prijatan odmor. Velika soba sa velikim i manjim krevetom, TV i internet, velika terasa, kuhinja sa svim priborom i toalet sa tuš kabinom pružiće van sve što očekujete. Apartmani su od plaže udaljeni samo 3 minuta hoda, imaju mesta za parkiranje automobila a higijena je odlična. Uz sve to sa gospodinom SAKIJEM se možete dogovoriti o svemu putem telefona. Za ceo kompleks brine on sa svojom divnom majkom, gospodjom koja od rane zore brine o urednosti STUDIO LAINIS.

Naša preporuka za odmor na SITONIJI sasvim sugurno je baš STUDIO LAINIS, telefon  ( + 30 ) 6938 358 301,  www.lainisstudios.gr   info@lainisstudios.gr   ( cena za apartman u prvoj polovini juna je 40 evra, a kasnije 60 evra ).
Djordje Djenić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članci iz iste kategorije