Gostilnica JUG – Nešto novo i odlično, u Mrzencima, kod Djevdjelije

18. јун, 2016. #

Svi istinski gurmani imaju prave informacije o kafanama i restoranima gde se dobro jede. Nije bitno da li je reč o roštilju, pečenju, ribljim specijalitetima ili kuvanim ponudama. Bitno je da je hrana ukusna,  dobro pripremljena i na pravi način ponudjena. Zanimljivo je da kulinarski hedonosti veoma rado svoja iskustva prenose prijateljima, pa se priče o vanserijskoj hrani lansiraju „sa kolena na koleno“, „od usta do usta“.

Ljubitelji jagnjećeg pečenja recimo, vrlo dobro znaju gde ih očekuje ono vrhunsko, znalački pečeno, sveže i mlado, upravo skinuto sa ražnja. Nedavno smo saznali da se na putu za Grčku,u Makedoniji, skoro kod same granice, u predgradju Djedjelije,  nalazi selo MRZENCI, a u selu dve kafane sa „najboljom jagnjetinom na svetu“.

Rešili smo ovih dana da vidimo i probamo to SVETSKO ČUDO. Sudbina je uvek nepoznata jedinica pa se tako dogodilo i  u našem slučaju. Na domak granice smo skrenuli u Djevdjeliju, vozili vrlo kratko do kružnog toka a onda skrenuli desno prema selu MRZENCI, Posle recimo jednog kilometra ugledali smo sa desne strane kafanu JAVOR AGAPE a u nastavku vožnje put nas je doveo do malog platoa, na kraju sela, gde smo uočili dva ugostiteljska objekta. Tek kada smo se parkirali i ušli u bliži lokal shvatili smo da se nalazimo u restoranu JUG a da je stara kafana JAVOR DŽOKO preko puta. Ne želeći da menjamo mesto a  i zbog posebno ljubaznog konobara ostali smo u JUGU. Odluka se pokazala kao ispravna……

Sve što smo doživeli u restoranu JUG zaslužuje baš velike pohvale. Ljubaznost dvojice konobara,STEFANA  ILIJEVSKOG i ILIJE BANČOKOVA, izgled novo otvorenog restorana u koji je dosta uloženo, jagnjetina iz peći i najzad ljubaznost kuvarice, gospodje MARIKE OPROVE,  koja nam je za srećan put ponudila malu i simpatičnu poslasticu, kuglu sladoleda na tanjiru sa malo čokolade i smokvom.

Obavešteni smo da je vlasnik gostionice JUG gospodin BOBI KRSTEV a na osnovu vidjenog sigurni smo da će JUG imati puno zadovoljnnih i redovnih gostiju. Hrana je bila perfektna a dobrodošlica mladih i očito sposobnih ljudi izvanredna. Obećali smo im da će se priča o JUGU naći na stranicama našeg sajta i verujemo da ćemo se opet sresti. Svima koji putuju za GRČKU preporučujemo zaustavljanje u Djedjeliji, odnosno u selu MRZENCI i kafani – restoranu JUG.

adresa: ulica METODI ANDONOV ČENTO br.135 b MRZENCI      www.gostilnica-jug.mk
telefon : o76 35 35 49

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije