ETCC Vila Real, Portugal – Mladi Madjar Norbert Nadj prvi na kvalifikacijama !

25. јун, 2016. #

Već odavno nije nikakvo čudo da najmladji automobilisti budu brži od svojih dosta starijih i iskusnijih rivala. Najnovija potvrda za to stiže sa kvalifikacija na gradskoj stazi VILA REAL, u Portugalu, uoči sutrašnje runde EVROPSKOG KUPA TURISTIČKIH VOZILA.

Momak iz Budimpešte ( na slici ) 21. godišnji NORBERT NADJ ( rodjen 23.12.1994 ) koji je samo pet meseci stariji od našeg šampiona NIKOLE MILJKOVIĆA  i malo više od MLADENA LALUŠIĆA, bio je danas najbrži na teškoj uličnoj stazi u PORTUGALU. Bio je bolji i od domaćina FERNANDESA i od brzog Čeha FULINA ( rezultati su u prilogu ).

NORBERT NADJ je automobilista sa dugom karijerom iako je mlad. Već sa nepunih 6 godina je počeo da vozi karting, oprobao se na puno trka na kružnim stazama, učestvovao u CEZ-u, ETCC-u i WTCC-u i naravno imao sreću kada je finansijski momenat u pitanju. Član je poznatog madjarskog tima ZENGE.

Na kvalifikacijama u Portugalu, naš momak, Novosadjanin MLADEN LALUŠIĆ je imao najslabije vreme u klasi dok je najgore prošao Makedonac IGOR IDJE STEFANOVSKI koji je udario u zaštitnu ogradu i prilično oštetio svoj trkački automobil. U nedelju su na programu dve trke, u 11.15 i 12.30

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije