ETCC Vila Real, Portugal – Lalušić dobro, auto u plamenu !

25. јун, 2016. #

Mladi srpski automobilista MLADEN LALUŠIĆ nastavlja trnovit put u EVROPSKOM KUPU TURISTIČKIH VOZILA, gde pred trku u Portugalu zauzima vrlo solidno ŠESTO mesto sa 20 osvojenih bodova.

Na drugom testu, na improvizovanoj ali profesionalno obezbedjenoj gradskoj stazi VILA REAL( ako je pogledaju malo bolje mogli bi dosta toga da nauče naši beogradski organizatori trka ) , 20. godišnji vozač LEIN RACING tima imao je baš veliki peh, ali najvažnije je da se uporni automobilista izvukao bez povreda. U toku vožnje je iznenada izbio plamen na njegovom „seat leonu“, vatra je probila i haubu a požar je saniran uz pomoć PP aparata. Sada se ceo tim, na čelu sa MILUNOM VESNIĆEM,  angažovao kako  bi se sve sredilo za današnje treninge i kvalifikacije ( 17.20 ) i verujemo dve trke ETCC na gradskim saobraćajnicama VILA REAL.  Kvalifikacije ( snimak ) i obe trke su u nedelju, na programu tv kanala EURO SPORT 2, kvalifikacije u 06.30, PRVA TRKA u 11.15, DRUGA TRKA U 12.30. U Portugalu se bodovi računaju DUPLO !

Najbolji ne testu 2, u klasi S 2000, gde ima DEVET VOZAČA, bio je domaći vozač MANUEL FERNANDES sa vremenom 2.07 368, drugi takodje Portugalac, MOTA ( 2.07.712 )  a treći sa „seatom“ starije evolucije,  na toj stazi izvnredni, Makedonac IGOR IDJE STEFANOVSKI, koji je za najbržim kasnio 1.181 sekundu.
Potom su sledili NADJ, ŠRAJBER, RIKLI, na sedmom mestu naš LALUŠIĆ ( + 3.826 iza FERNANDESA )  i poslednji RISHARD, trenutno drugi u generalnom poretku ETCC.

Lider šampionata, odlični Čeh PETR FULIN nije želeo da vozi na drugom testu. Bilo je veoma toplo a FULIN je procenio da je sve video i da mu je sve jasno. On je svakako jedan od favorita za sutrašnju veoma tešku trku, na stazi gde se vrlo retko dešavaju obilaženja, koja je uska a ima i deo gde se vozi nizbrdo.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije