Električni Kia Soul EV pobednik Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

19. јун, 2016. #

– Vozač Ivan Cvetković sa Kia Soul-om EV pobednik u konkurenciji 32 vozača
– Kia Soul EV jedino električno vozilo sa 7-godišnjom garancijom
Električni Kia Soul je s vozačem Ivanom Cvetkovićem pobednik nedavno održanog Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, gde su se na hrvatskoj turističkoj ruti takmičila isključivo električna vozila u konkurenciji od ukupno 32 vozača, koji stižu iz čak 10 zemalja. Električnog Soula EV vozio je poznati automobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, koji je inače zajedno s Markom Tomcem nosilac Ginisovog rekorda u štedljivoj vožnji.
Namera projekta je da se podigne svest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju. Konkurencija je bila zaista žestoka, a uz hrvatski domaći Rimac Concept One tu su bili i Tesla S, e-Mercedes, Renault Zoe i E-Beetle.
Rally, dug oko 1.000 kilometara, krenuo je iz Rovinja, preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra, Šibenika, a konačni cilj utrke bio je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.
Kia Soul dosad je osvojio brojne nagrade za dizajn, a zbog ikoničnog izgleda privlači pažnju gde god se pjavi. Kia je kao marka među prvima u svetu u očuvanju okoline po Interbrandovoj rang-listi 50 najboljih globalnih zelenih marki, više od 12 modela osvojilo je certifikat za zaštitu okoline, nova generacija Kijinih motora smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju štetnih plinova, zato ne čudi odličan rezultat.
Kia Soul EV, čiji je domet u realnom saobraćaju oko 150 kilometara odnosno 200 u idealnim uslovima, jedino je električno vozilo koji nudi 7-godišnju garanciju koja vredi za celo vozilo (naravno i na baterije), a Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je još jedan dokaz Kijinog kvaliteta.
Više o Kijinom kvalitetu na: http://www.kia.rs/kvalitet

KIA

 

 

.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije