EHCC – Simone Faggioli, 9 godina vlada evropskim brdima

1. јун, 2016. #

Ima skoro 38 godina ( rodjen 24. jula 1978 ),iz Firence je i zove se SIMONE FAGGIOLI. Već 11 puta je osvojio ŠAMPIONAT ITALIJE NA BRDSKIM STAZAMA  a u PRVENSTVU EVROPE, takodje na brdu ima čak 9 titula, u poslednjih osam godina za redom pobedjuje u GRUPU 2, odnosno u najjačoj konkurenciji.

Najbrži brdski italijanski automobilista je „alfa i omega“ u veoma popularnom šampionatu starog kontinenta.Kažu da se za svaki veći problem ili nedoumicu konsultuje taj neobično uspešni as. FAGGIOLI je za volanom laganog bolida koji je težak samo izmedju 550 i 600 kilograma i ima 255 KS. Možete samo zamisliti kojom lakoćom ubrzava taj  specijalno konstruisan prototip  sa šasijom od kevlara. U toku minulih šampionat vozio je bolid pod nazivom OSELA a ove godine SIMONE FAGGIOLI upravlja modelom pod imenom NORMA M-20 FC.

Tu sjajnu konstruktorsku napravu , koja kao da leži na asfaltu,  pokreće sada motor od 3000 kubika a koristi se i agregat od 2 litre. Radi se o motoru „honde Type R“ sa 4 cilindra.

Najnoviji model NORMA je verovatno dobio ime po čuvenoj italijanskoj operi VINCENZA BELINIJA koja je premijerno izvedena daleke  1831. godine u milanskoj SKALI i koja predstavlja vrhunac čuvenog LEPOG PEVANJA.Ko zna, možda se i SIMONE FAGGIOLI uoči brdskih trka opušta uz arije NORME i polako se priprema za ulazak u svog malog NORMA MONSTRUMA,  koji suvereno vlada evropskim brdima. Posle četiri trke ovogodišnjeg šampionata FAGGIOLI vodi u generalnom plasmanu a prate ga sunarodnici MERLI i CAPUCCI.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije