EHCC Ascoli Italija – Lider u šampionatu Evrope putuje uz podršku Ravenola

21. јун, 2016. #

U trenucima kada su  porodica MILJKOVIĆ i naš mladi as i državni prvak NIKOLA MILJKOVIĆ razmišljali hoće li biti sredstava za putovanje na sledeće brdske okršaje u ŠAMPIONATU EVROPE, stigla je dobra vest iz subotičkog RAVENOLA i finansijska injekcija za neophodne troškove.

Zahvaljujući RAVENOLU , lider u šampionatu EVROPE, 21. godišnji NIKOLA MILJKOVIĆ iz Beograda imaće priliku da po šesti put ove godine ( posle trka u Francuskoj, Austriji, Portugaliji, Španiji i Češkoj ) izadje na sportsku scenu i da se pojuri sa svojim rivalima. Naš petostruki državni prvak  ovu sezonu je počeo perfektno, Na pet minulih takmičenja gde se po pravilu voze uglavnom tri ili dve trke, NIKOLA MILJKOVIĆ je bukvalno deklasirao konkurente iz cele Evrope. Bio je četiri puta POBEDNIK a jednom DRUGI. Od vozača iz SRBIJE koji ove godine učestvuju na trkama u inostranstvu MILJKOVIĆ je bez premca najuspešniji.

Još jedan detalj je karakterističan za mladog ali i vrlo iskusnog automobilistu koji je karijeru započeo kao dečak u kartingu. NIKOLA MILJKOVIĆ nema svoj trkački automobil. Moćni „micubiši evo IX“, od 417 KS koji sa zastavom SRBIJE pobedjuje po Evropi, vlasništvo je RAJANA RAJIČIĆA vrlo dobrog poznavaoca trka i čoveka koji je puno pomogao sportskim vozačima u Srbiji. Taj automobil se priprema u Beogradu u radionici REAL MOTOR SPORTA a na svim pomenutim priredbama ŠAMPIONATA EVROPE je redovno kontrolisan od strane tehničkih komisija, jer mnogi ne mogu da veruju da jedan suvonjavi klinac, student sa beogradske Karaburme tako brzo vozi a samo što je napunio 21. godinu.

NIKOLA MILJKOVIĆ je u svojoj karijeri sportskog vozača prošao „kroz sito i rešeto“. Učio je od starijih i priznatih vozača i pravih poznavalaca automobilizma, tog tehničkog sporta“, od Miodraga Spasojevića – „Trovača“, Srdjan Višnjića „Bude“, od Vlade i Dejan Stojića, Todora Stamenkovića, Igora Idjea Stefanovskog, od svog vršnjaka i druga iz Slovačke MATO HOMOLE, sa kojim je bio na JUNIOR AKEDAMIJAMA FIA, Mikice Vesnića i Dušana Borkovića.
Naš predstavnik na BRDSKOM ŠAMPIONATU EVROPE danas je vrsan mehaničar, moglo bi se reći i inženjer, on tačno zna kako valja podesiti „micubišija“, kako naštelovati sve neophodne komponente. Što se tiče vozačkog umeća – TO REDOVNO PRIKAZUJE EVROPI i u tome je na brdskim stazama u ovoj godini
NAJBOLJI !!!

Ove godine ŠAMPIONAT EVROPE na brdskim stazama ima 12 rundi, ponovimo sa po tri ili dve trke. U nedelju 26. juna NIKOLA MILJKOVIĆ će voziti prvi put na stazi u ARECU, u ITALIJI, na trci „COPPA PAOLINO TEODORI“.

U generalnom poretku NIKOLA MILJKOVIĆ je lider sa 118 bodova ( kompletnu tabelu možete pogledati na internet sajtu FIA EUROPEAN HILL CLIMB CHAMPIONSHIP ). Drugi je Austrijanac CHRISTIAN SCHWEIGER sa 105. 5 bodova
( to je vozač iz klase A koji ima mnogo napredniji i  snažniji automobil, takodje „micubiši“, ali se bodovi iz njegove klase A unose u zajedničku tabelu kao i NIKOLINI bodovi iz klase N ). Treće mesto zauzima šampion Italije ANTONIO MIGLIUOLO ( vozi “ micubiši“ u  klasi N ) s 79 bodova.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije