WRC – Yves Matton, direktor Sitroen trkačkog tima oduševljen Kris Mikom

23. мај, 2016. #

Već duže vreme jedan od najboljih TRKAČKIH TIMOVA sveta, francuski SITROEN, priprema specijalno vozilo za 2017. godinu, „sitroen  C 3“ ( na slici ). Svim poslovima i kada je reč o reliju i kada su u pitanju kružne trke, bolje rečeno svime što je vezano za sport, rukovodi 48. godišnji Belgijanac YVES MATTON, čovek koji je karijeru započeo kao reli vozač „opel kadeta“, „ford siere kosvort“, „ford eskorta“ i mnogih drugih modela poznatih iz istorije relija.

Najnoviji C 3 je već prilično ispitan a sada se radi na finesama i doterivanju, traženju najoptimalnijih rešenja. Testovi su već počeli a zna se da će novi ponos SITROENA imati 1.6 turbo motor od oko 380 KS !!! biće širi za 55 milimetara i lakši za 25 kilograma. Naravno sve se radi u skladu sa najaktuelnijim FIA zahtevima.

Gospodin YVES MATTON je pravi ekspert za rukovodjenje trkačkim programom. Ne treba naglašavati da su reli i trke njegov život. On pored svih obaveza stiže i da se nadje za volanom na nekim sprint relijima ili historik priredbama a za suvozača je u par navrata imao i čuvenog RELI SUVOZAČKOG ŠAMPIONA, DANIJEL ELENU, dugogodišnjeg kopilota SEBASTIJENA LOEBA.

Povodom pobede „sitroena DS3“ na RELIJU PORTUGAL, za čijom volanom je bio Severni Irac KRIS MIK, direktor MATTON je rekao:

„Impresioniran sam načinom  na koji je KRIS stigao do svoje druge WRC pobede. Gradio je prednost u prvom delu koja je bila čak i minut i na cilju imao plus od  29.7 sekundi. Mi smo sa KRISOM radili već dugo, na njegovim prednostima i slabim tačkama. Znamo već godinama da je on jako brz vozač koji je u stanju da iz automobila izvuče najbolji potencijal.“

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije