WRC Portugal – Strašni MIK tri puta brži od Ožiea !!!

20. мај, 2016. #

Počeo je i drugi dan čuvenog makadamskog relija PORTUGAL. Uvodni super specijal, od samo 3.36 km. dobio je trenutno vodeći u šampionatu i zvanični svetski prvak, Francuz SEBASTIEN OŽIE, sa fabričkim „volkswagen polom WRC“, medjutim svi znaju da i „chakedown“ i uvodni mini specijal praktično ništa ne znače i da se prava početna slika stvara posle dugih ispita.

Baš tako je i bilo na samom početku drugog dana. Fenomenalni Britanac, 36. godišnji vozač ABU DHABI TOTAL VORLD RALLY TEAM-a, KRIS MIK, za volanom „sitroena DS 3 WRC“, bio je brži od OŽIEA čak za 5.6 sekundi i poveo je u generalnom plasmanu.

Treći brzinski ispit na 18.3 km. dugačkoj makadamskoj stazi opet je pripao KRIS MIKU. OŽIE je kasnio 2.4 sekunde, a MIK je povećao prednost u generalnom na 5.9 sekundi.

Četvrti ispit od 18.70 km. dobio je JARI MATI LATVALA. KRIS MIK je na cilj stigao u „foto finišu“ sa zaostatkom od 0.2 sekunde !!! ali je opet i to po treći put bio brži od svetskog prvaka OŽIEA, pa je simpatični plavušan sada vodeći u generalnom  sa prednošću od velikih 11.52 sekundi.

Posle četvrtog ispita a uoči SERVISA, treće mesto zauzima odlični Španac DANI SORDO, najbolji sa „hjundaiem“.

Podsetimo, KRIS MIK je propustio par relija jer je testirao „sitroena“ za narednu 2017. godinu a pauza u zvaničnom takmičenju mu je očigledno prijala. Taj zaista sjajni majstor relija samo je jednom pobedio u WRC serijama, na takodje makadamskom reliju u ARGENTINI 2015. a na podijumu WRC je bio 7 puta.

Do kraja PORTUGAL relija ima još 15 brzinskih ispita i kao što se može pretpostaviti ishod je potpuno neizvestan. Da li će KRIS MIK umeti da sačuva prednost znaćemo u nedelju posle podne.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije