WRC Portugal – Kris Mik uvećao prednost posle 10. brzinca ! (+ dodatak )

21. мај, 2016. #

Reli taktika koja podrazumeva kalkulaciju kao da ne važi za ekipu ABU DHABI TOTAL WORLD RALLY TEAM i za njihovu zvezdu, osobito motivisanog Britanca iz severne Irske, 36. godišnjeg KRIS MIKA. Njegov „sitroen“ je i na 10. brzinskom ispitu najbrže stigao na cilj makadamskog specijala dugačkog 18.66 km. Tako je KRIS MIK uvećao prednost nad svetskim prvakom SEBASTIJENOM LOEBOM , na 43.1  sekundu, koji je čini se shvatio da mu se pobeda na ovom reliju, gde je inače trijumfovao čak 4 puta, neće nasmešiti.

Do kraja relija ostaje još 9 nezgodnih zemljanih i kamenitih staza gde je gumi defekt sasvim očekivan dogadjaj, kiks koji vas sa dobre pozicije lako može postaviti u ulogu autsajdera, ali, poznavaoci relija kažu da je na takvim podlogama vrlo bitno voziti sredinom i čuvati se rubova i oštrog kamenja. OŽIE je možda bio u manjem hendikepu jer je uvek startovao prvi i obavljao ulogu „čistača“, medjutim njegovi zaostaci ipak ukazuju da sjajnom Francuzu na RELIJU PORTUGAL 2016 ne ide najbolje.

KRIS MIK bi sada mogao da smanji tempo i da kombinuje a možda se njegova taktika očitava baš u drugačijoj ideji koja kao imperativ ima stvaranje što veće razlike u odnosu na drugog i stvaranje kredita za eventualnu grešku. Fotografija KRIS MIKA kao da govori: „Samo vas posmatram i razmišljam“.

DODATAK : KRIS MIKA je nastavio sa brzim i preciznim vožnjama. Dobio je i 11. i 12. ispit tako da mu je prednost u odnosu na OŽIE  1.02.9 MINUTA !
– 13. ISPIT dobio je MIKELSEN, a OŽIE je smanjio vodjstvo KRIS MIKA za 5.1 sekundu pa sada kasni 57.8 sek.
– 14. ISPIT dobio MIKELSEN, a OŽIE  smanjio vodjstvo  KRIS MIKA za samo 0.1 sek pa kasni 57.7 sek.ali je iza OŽIE  ubrzani MIKELSEN sa samo 0.5 sek. zaostatka !!!

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije