WRC Portugal – Kris Mik ubedljivo vodi a dva vozila izgorela !

20. мај, 2016. #

Na jubilarnom 50. PORTUGALSKOM RELIJU, posle drugog dana i 9  održanih brzinskih ispita, Britanac KRIS MIK je svoju prednost prikazao sa velikih 31.9 sekundi. Dobio je čak PET brzinskih ispita i to one najvažnije. Prvi uvodni je pripao OŽIEU, dva poslednja gradska, od po 1.85 km. su najbolje legla NOJVILU, a od onih odlučujućih samo je LATVALA dobio jedan i to „za dlaku“. Posle drugog dana iza KRIS MIKA je OŽIE ( + 31.9 SEK. ), treći je SORDO ( + 37.3 ), četvrti  MIKELSEN ( + 52.3 )  peti NOJVIL ( + 1.12.2 min. ). Ako se uzme u obzir da je reč o trenutno naj naj vozačima planete, specijalistima za reli, da se vozi po neopisivo teškim makadamskim stazama Portugala, MIKOVA prednost je baš ubedljiva i ako sve bude kao i danas sjajni as „SITROENA“ će zabeležiti drugu pobedu u karijeri. Medjutim to AKO označava često nešto potpuno drugačije od predvidjenog.

Prvi RELI PORTUGAL ( tada  nije postojalo reli prvenstvo sveta )  je održan 1967. iste godine kada je život započeo i naš YU RELI, na kojem je tada pobedio MILIVOJE BOŽIĆ, sa „zastavom 850 S“ dok je na premijernom PORTUGALSKOM RELIJU slavio KARPINTEIRO ALBINO sa „renoom 8 gordini“.

Na ovom jubilarnom, prekinut je PETI brzinski ispit jer su se dva vozila našla u plamenu. Prvo je izgoreo „hjundai“ Novozelandjanina HAJDONA PADONA a potom skoro na istom mestu i „ford“ Estonca OT TANAKA. Šteta za tako lepe i papreno skupe automobile ali je naravno najvažnije da posade nisu povredjene.

PORTUGALSKI RELI se nastavlja u subotu sa 6 brzinskih ispita, takodje na makadamu, od kojih su dva malo duža, od po  37.67 km. a privodi kraju u nedelju sa završna 4 ispita.

DODATAK : Automobil OT TANAKA je zahvaćen vatrom ali su vatru ugasili ( na slici )

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije