Rosi dobio novog klupskog druga

17. мај, 2016. #

 

Mnogo se spekulisalo oko imena novog klupskog druga Valentina Rosija, nakon prelaska Lorenca u Ducati, ali je sada i ta misterija rešena. To će biti dosadašnji vozač Suzukija, Španac Maverik Vinjales.

I mada se o tome „šuškalo“ još od petka, tek sada stižu potvrde o ovoj vesti. Uz vest o produžetku ugovora Danija Pedrosa, čini se da je prelazni rok (ili bar njegov najvažniji deo) završen.

Ovim potezom, Vinjales će se naredne dve sezone naći rame uz rame sa svojim herojem iz detinjstva, Valentinom Rosijem.

To takođe znači da će Suzuki morati da pronađe Vinjalesovog naslednika, što će biti dodatno zanimljivo, imajući u vidu ambicije japanske ekipe. To je najverovatnije i poslednja slagalice ovog prelaznog roka.

Zvaničnu potvrdu možemo očekivati u narednim danima, a Vinjelesa čeka gužva na konferenciji za štampu pred nedeljnu trku za veliku nagradu Italije, koja će se voziti na Mugelu.

Pedrosa u Hondi još dve godine

Dani Pedrosa će ostati u Hondi još najmanje dve sezone, saopšteno je iz japanskog tima nakon što je Španac potpisao novi ugovor.

Pedrosa je celu svoju karijeru proveo u Hondi, a od 2006. je pobedio na 28 trka, uz tri osvojena druga mesta u šampionatu.

Pre dolaska u MotoGP, Pedrosa je sa Hondom osvojio titule u kategorijama 125 i 250 kubika.

Nakon odlaska Lorenca u Ducati, Pedrosa je uz Vinjalesa postao jedan od najvećih favorita da postane novi klupski drug Valentina Rosija.

Ipak, pred svoj 250. gran pri, računajući sve tri klase, koji će se narednog vikenda voziti na Mugelu, Pedrosa je otklonio sva nagađanja i produžio saradnju s dosadašnjim timom.

„S velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da sam produžio saradnju sa Repsol Hondom“, izjavio je Dani. „Izuzetno sam zahvalan na ukazanom poverenju i srećan sam što neću menjati sredinu.“

Pedrosa je naglasio da je dogovor brzo postignut i da mu je drago zbog toga, jer sad u potpunosti može da se posveti trkanju.

„Sada mogu da dam 100 odsto na gran priju u Italiji“, poručio je Pedrosa.

Iz tima su poručili da su zadovoljni postignutim dogovorom i da niti jednog trenutka nisu sumnjali u strast, posvećenost i formu Pedrose.

„Zajedno radimo toliko godina i ovakav potez je bio logičan. Njegovo iskustvo je izuzetno važno u razvojnom procesu našim motocikala, a njegov doprinos do sada je bio nemerljiv“, izjavio je Šueji Nakamoto, izvršni potpredsednik Honde.

Pedrosa je trenutno četvrti u generalnom plasmanu, sa 37 poena zaostatka za vodećim Lorencom.

Izvor: Moto-berza.com + auto.blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije