FIA CEZ – Austrija – Lein rejsing tim najbolji u najgoroj organizaciji

14. мај, 2016. #

 

 

Prepoznatljive crno-crvene boje Lein racing teama dominirale su ovog vikenda na čuvenoj austrijskoj stazi Red Bull Ring. Počev od kvalifikacija pa preko dve sprint i zaključno sa endurance trkom postolje je bilo rezervisano pre svega za Lein racing. Stoprocentni učinak je pokvarilo samo malo izletanje Mikice Vesnića na prvoj trci ali je zato Mladen Lalušić zabeležio prvu pobedu u sezoni 2016 i odličnim tempom pokazao formu koja će, nadamo se, kulminirati na sledećoj trci ETCC-a koja se za 15 dana vozi na Nirburgringu.

 

Vikend je pre svega obeležila katastrofalna organizacija takmičenja koja je uz promenjljivo vreme pokušala da „osujeti“ uspeh srpskih automobilista. Ipak rezultat je impresivan. Na izuzetno klizavoj stazi u prvoj trci najbolje se snašao mladi Lalušić koji je nakon fantastičnog letećeg starta bez problema priveo trku kraju i pored pobede u klasi zabeležio odlično sedmo mesto generalnom u konkurenciji automobila  preko 3500ccm. Za to vreme Vesnić se mučio sa setapom svog Seata pa ga je isprobavanje novih varijanti oslanjanja koštalo izletanja, ali srećom bez posledica. Iskusni Užičanin ipak je kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani. Vesnić je utisak popravio već na drugoj trci kada je „gonjen“ brzim Lalušićem po treći put ove godine pobediom, a generalno u zbirnoj diviziji CEZ-a završio kao šestoplasiran. Ipak moramo napomenuti da je u internom dvoboju dvojice Srba najbolje vreme kruga imao Lalušić potvrdivši odličnu vozačku formu i pripremljenost automobila. Kruna vikenda je još jedna zajednička pobeda u endurance kategoriji nakon sat vremena vožnje opasno klizavim Red Bull ringom.

 

I treći član ekipe, Rudi Pešović, kući odlazi zadovoljan. Protiv moćnih turbo Seata njegov BMW jednostavno nije mogao ništa ali jedno drugo i jedno treće mesto vratili su osmeh na lice momku iz Gornjeg Milanovca.

 

„Za početak moram da istaknem da u 20 godina svoje karijere i mnogo internacionalnih trka goru organizaciju nisam video. Jednostavno ništa nije funkcionisalo i kada se prisetim još nekih propusta sa ove staze u ranijim godinama ne verujem da ćemo se ponovo vratiti ovde da vozimo.“ – poručio je Vesnić i okrenuo se vedrijim temama – „Ono što je najbitnije je da se Mladen pred sledeću trku na Nurburgringu dodatno ubrzao dok sam ja nakon jedne trke sa starim DSG Seatom morao ponovo da se „učim“ na modelu novije specifikacije. Kilometri mi puno znače, mnogo više od osvojenih trofeja. Zadovoljan sam kako je sve prošlo i već sada se okrećemo pripremama za trku u Nemačkoj koja je na programu krajem maja. Pokazali smo i ovde tokom ova dva dana da Srbija ima odlične automobiliste za sam evropski vrh.“

 

Ni Lalušić nije krio svoje nezadovoljstvo organizacijom – „Opšti haos je pretio da nam poremeti sve planove ali izborili smo se sa svim problemima. Vozio sam u svom stilu, agresivno ali bez ikakvog incidenta a postignuta vremena mi ulivaju nadu za nastavak sezone. Najbolji krug vikenda sam postavio na trci, što znači da bi u idealnim uslovima sa manje automobila na stazi u kvalifikacijama išao još brže. Na kraju moram zaključiti da je ovo ipak bila dobra uvertira za Nurburgring i nadam se novim bodovima na kontu evropskog kupa.“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije