ETCC Nirburgring Nordschleife – Kvalifikacije: 1. Fulin….9.Lalušić( satnica trka)

27. мај, 2016. #

Mladi srpski automobilista, 20. godišnji MLADEN LALUŠIĆ. u „seat leon rejseru“, završio je kvalifikacije na čuvenoj nemačkoj stazi NIRBURGRING ( duža varijanta od 25.278 km. ) uoči dve trke u EVROPSKOM KUPU TURISTIČKIH VOZILA.

LALUŠIĆ je veoma dobro započeo sezonu i posle dve runde zuzima PETO mesto, sa 17 osvojenih bodova. Na izuzetno teškoj stazi, koju mnogi smatraju najkomplikovanijom pistom na svetu, jedini ovogodišnji predstavnik Srbije u toj uglednoj seriji, Novosadjanin MLADEN LALUŠIĆ, stekao je novo i nezaboravno iskustvo. Nije mu bilo nimalo lako ni na dva slobodna treninga, kada je jednom izleteo sa autodroma, vozeći po vlažnoj i klizavoj podlozi a ni na zavničnim kvalifikacijama koje su održane po sunčanom vremenu i na suvoj podlozi.

LALUŠIĆ je uz asistenciju svog LEON REJSING TIM i našeg šampiona MILOVANA MIKICE VESNIĆA, okončao tu kvalifikacionu prezentaciju na 9. mestu u klasi ( 9. 45.654  – +25.609 iza  pobednika), što se može smatrati uspehom s obzirom na njegovu debitantsku vožnju na NIRBURGRINGU kao i na vremenske prilike. Više vozača je završilo van staze, sa oštećenim automobilima ( ujedno sa ETCC-om se vozo i WTCC ) a Nemica URLIKE KRAFT je zbog povrede prebačna u bolnicu.

U klasi S 2000 najbolje vreme je zabeležio iskusni Čeh, PETR FULIN, sa „seatom“ ( 9.20.057 ) dok je odličan bio Makedonac IGOR IDJE STEFANOVSKI, takodje sa „seatom“ (  + 4.161 iza pobednika), koji je bio četvrti.

subota 28.maj 2016 ( PRVA TRKA  – 3 kruga – 11.20 – 11.45  FIA WTCC/ETCC ,  DRUGA TRKA – 3 kruga –
12.45 – 13.10 FIA WTCC/ETCC )

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije