EHCC – Subido al Fito – Nikola Miljković stigao u Španiju

12. мај, 2016. #

Hrabri srpsku automobilista, 20. godišnji beogradski šampion NIKOLA MILJKOVIĆ, član REAL MOTORSPORTA, stigao je sa svojom malom ekipom podno brda FITO, na severu Španije, gde ga u nedelju očekuju nova iskušenja u predstojećoj rundi ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDU.

Poznata brdska trka SUBIDO INTERNACIONAL AL FITO održaće se već po 45. put, na stazi od 5.320 km. sa mnoštvom krivina ali i sa par dugih pravaca, sa startom na 48m. nadmorske visine i ciljem na 366m visine nad morem.

Tradicionalno takmičenje SUBIDO INTERNACIONAL AL FITO postalo je u minulih skoro pola veka mesto okupljanja ljubitelja brzine u velikom broju klasa a i mamac za mnoge gledaoce iz obližnjeg OIVEDA. Rekorder staze je poznati specijalista za brdo, Italijan SIMONE FADJIOLI, sa svojim bolidom „otvorenih točkova“ i vremenom 2.28.323 minuta, ali mnogi poznavaoci auto sporta još pamte sjajnu vožnju jednog „micubiši lansera“ iz Beograda, sa kojim je naš najbolji automobilista DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, pobedio na FITU u svojoj klasi, 2012. godine, u sezoni koja mu je donela TITULU ŠAMPIONA EVROPE.

NIKOLU MILJKOVIĆA očekuju tri slobodna treninga i tri trke, jedna u subotu, dve u nedelju. Kao i obično za konačan plasman se uzimaju dva najbolja rezultata. Podsetimo da naš as vodi u KATEGORIJI 1, gde se nadmeću vozači u GRUPI A i GRUPI N. Zbog drastičnih razlika u performansama i tehničkim detaljima te grupe se boduju odvojeno, ali se bodovi takmičara unose u ZAJEDNIČKU listu generalnog poretka. Trenutna situacija je na strani NIKOLE MILJKOVIĆA, koji vodi u generalnom sa 68 bodova. NIKOLI je sada najbitnije da pobedi velikog rivala Italijana ANTONIA MILJOLIJA, iz svoje klase N i da osvoji maksimum od 25 bodova ( na FITO dolazi i nekoliko Španaca u klasi N ), a koliko se njih dvojica izjednačeni pkazala je poslednja trka u Portugaliji, kada je Italijan odneo minimalnu pobedu. Ipak u broju trijumfa NIKOLA MILJKOVIĆ je bolji od šampiona Italije.

Meteorolozi za vikend najavljuju oblačno i kišovito vreme a na brdskim stazama,kao i na svim ostalim takmičenjima sportskih vozača, KVALITET pneumatika ima ogroman značaj.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije