EHCC Fito Španija – Ukupna pobeda, Nikola Miljković zvezda trke !

15. мај, 2016. #

Da li je to moguće, pa ljudi da li je to moguće…jednom davno uzvikivao je nezaboravni MLADEN DELIĆ, zvezda evropskog novinarstva…. a evo danas gledaoci u Španiji, na brdskoj trci ŠAMPIONATA EVROPE sa divljenjem su posmatrali prolazak belo zelenog „micubiši lansera EVO IX“, za čijim volanom je virio jedini predstavnik Srbije, beogradski as NIKOLA MILJKOVIĆ, član REAL MOTORSPORTA.

Mnogi su se pitali „da li je to moguće“ jer su već čuli da momak od samo 20 godina „juri ko lud“, da je lider ŠAMPIONATA EVROPE u kategoriji JEDAN i da je već puno puta pokazao da ga je teško nadmašiti.

Poznavaoci automobilizma vrlo dobro razumeju šta znači kada na jednoj brdskoj stazi, u zbiru vremena iz dve najbolje vožnje budete bolji od drugoplasiranog za 00.959 sekunde. Upravo je za toliko NIKOLA MILJKOVIĆ bio bolji od šampiona Italije, vremešnog Italijana ANTONIA MILJOLIJA,

Naš automobilista je time ostvario učinak od novih 25 bodova, sada ima pobede iz FRANCUSKE,AUSTRIJE i ŠPANIJE i jedno drugo mesto iz PORTUGALA. Njegov rival iz jače klase, Austrijanac ŠVAJGER je takodje pobedio i u generalnom plasmanu KATEGORIJE JEDAN se nalazi odmah iza našeg NIKOLE sa 12.5 bodova manje.

Sledeća, PETA runda EVROPSKOG ŠAMPIONATA EVROPE održaće se u Češkoj, u prvom vikendu juna a biće to takodje poznata trka ECCE HOMO STERNBERK.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije