TCR Estoril – Udes Borkovića na kvalifikacijama !

23. април, 2016. #

Posle odlične vožnje na drugom treningu serije TCR, na stazi Estoril u Portugalu, naš šampion DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je doživeo udes već u prvoj polovini kvalifikacija. Njegov „seat leon“ se potpuno zaneo u jednoj desnoj krivini, „izgubio“ zadnji kraj i praktično u punoj brzini proklizao sa leve na desnu stranu piste, da bi udario u zaštitnu ogradu, odbio se i zaustavio na sred staze. BORKOVIĆ nije povredjen ali je njegov automobil znatno oštećen na prednjem desnom delu, pa je posle prekida kvalifikacija odvučen sa staze. Mnogi vozaču su kazali da je Estoril veoma nezgodan za pneumatike koji se neobično brzo troše.Odmah posle udesa,u boksu, DUŠAN BORKOVIĆ je rekao:

“ Imao sam udes,izgledalo je kao da je moja greška, dosta smo probali, testirali, ali, došlo je do čudnog zanošenja i to na izlasku iz krivine. Auto je dosta udaren, videćemo da li se može popraviti za sutra ,za trku, ne znam šta je u pitanju da li je nešto puklo, videćemo, Startovaću sa poslednjeg mesta, pokušaću da budem medju prvih deset, da bar osvojim neki bod.“

U današnjim TCR kvalifikacijama, na Estorilu, prvo vreme i pol poziciju za prvu trku je ostvario Slovak MATO HOMOLA, drugi će sutra startovati Italijan MORBIDELI a treći Francuz VERNE.

TCR počinje sutra, uz direktan prenos na RTS 2. Prva trka je u 12.20 a druga u 18.00

Galerija slika

Članci iz iste kategorije