Šampion Boško Marković : „Miljković i Lalušić baš dobri“

18. април, 2016. #

Pre četiri godine ovaj sajt je pisao o beogradskom šampionu u klasi „fića juniora“, o BOŠKU MARKOVIĆU.

U klasi „fića juniora“ šampionsku titulu je osvojio jedan klinac iz BEOGRADA, od 22. godine. Vozio je za  „Jugoauto“, a zvao se BOŠKO MARKOVIĆ. Pobedio jer na prve četiri trke, zatim zaradio još 10 bodova i pre kraja sezone osvojio prvo mesto. Iza BOŠKA su bili VLADAN KOVAČEVIĆ, PETAR MILENKOVIĆ, DRAGAN MLADENOVIĆ   i ostali. Svaka trka je u prvim krugovima pružala nezaboravnu sliku, dolazak dvadesetak  zahuktalih „fića“ koji idu jedan pored drugog „vrata na vrata“, okretanje, udaranje, izletanje,  a bogami i prevrtanje…. bile su to trke kakvih više  nikada neće biti.

BOŠKO MARKOVIĆ  je medju svojom generacijom bio posebno cenjen, pripadao je jednom  gradjanskom sloju, bio je kulturan i obrazovan, a posle desetak godina odlično se snašao na mestu Predsednika Tehničke komisije AMSJ.

Ovoga jutra danas vremešni šampion BOŠKO MARKOVIĆ imao je samo reči hvale za naše najmladje predstavnike na medjunarodnim trkama, za 21. godišnjeg NIKOLU MILJKOVIĆA i 19. godišnjeg MLADENA LALUŠIĆA….

„Bili su dobri, zaista dobri…oni na pravi način predstavljaju naš auto sport, mladi su ali već su sada pokazali kvalitet. NIKOLA MILJKOVIĆ vozi perfektno, u kategoriji  1  ima Austrijanca i dvojicu Čeha koji se takmiče znatno snažnijim „micubišijima“ homologacije A, neuporedivo drugačijim od NIKOLINOG , iz klase N. Nadam se da će i na sledećim trkama pokazati svoju veštinu, samo da uvek ima dobre pneumatike i sve ostalo za ravnopravni duel sa konkurencijom. Zaradio je maksimalnih 25 bodova kao i ŠVAJGER, odlično…

MLADEN LALUŠIĆ nam je pokazao da ima HRABROST, ali i da zna da drži pun gas kada ga, nažalost, Makedonac STEFANOVSKI onako nerazumno udara. Ima LALUŠIĆ još puno da uči a jučerašnja trka na Slovakia ringu je bila njegova najbolja utakmica sa konkurencijom, svaka mu čast“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije