Mazda proizvela milioniti MX-5

26. април, 2016. #

Hiroshima / Leverkusen, 25. aprila 2016. Proizvodnja Mazde MX-5 dosegla je 22. aprila milion jedinica, objavila je danas Mazda Motor Corporation, 27 godina nakon što je japanska kompanija počela proizvoditi kultni roadster u postrojenju Ujina broj 1 u Hirošimi, u aprilu 1989. godine.
„Od prve generacije do današnjeg modela četvrte generacije, razlog zbog kog smo bili u mogućnosti i dalje prodavati MX-5 sve ove godine, snažna je podrška naših obožavatelja širom sveta“, rekao je predsednik i izvršni direktor Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai. „Mazda je osnovana u Hirošimi pre 96 godina, a kako se krećemo prema našoj stotoj godišnjici nastavićemo da nudimo našim kupcima radost vožnje s ovim modelom koji je postao simbol naše marke. Mazda ima za cilj stvoriti posebnu vezu s kupcima i postati ‘jedan-i-jedini’ brand koji će uvek iznova birati.“
Kao izraz zahvalnosti svim obožavateljima i vlasnicima MX-5-ice, milionti primerak će se pojaviti na skupovima obožavatelja širom sveta, koji počinju 3. maja u Japanu na Festivalu cveća u Hiroshimi, gde će auto učestvovati na Cvetnoj paradi. Jubilarni primerak biće prikazan i 26. juna na Goodwood festivalu brzine u Velikoj Britaniji, gde nastavlja evropski deo turneje.
MX-5 je simbol Mazdine filozofije stvaranja automobila i neumorne potrage za užitkom u vožnji. Od svoje premijere 1989. godine, ovaj model dosledno isporučuje užitak u vožnji kakav se može doživeti samo u lakom sportskom automobilu, osvojivši divljenje ljudi iz različitih zemalja, kultura i godina. MX-5 je vrlo cenjen i od strane stručnjaka, što dokazuje sa oko 250 nagrada i priznanja iz celog sveta – i najstavlja ih skupljati. Model četvrte generacije predstavljen prošle godine osvojio je niz nagrada, uključujući Svetski automobil godine 2016. i nabolji automobilski dizajn 2016., zatim Automobil godine u Velikoj Britaniji 2016. i Automobil godine u Japanu 2015-2016. Pritom živa legenda MX-5 drži Guinnessov svetski rekord za najprodavaniji sportski dvosed još od 2000. godine.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije