Infiniti QX Sport Inspiration koncept otkriven u Pekingu

28. април, 2016. #

 

 

  • Svetska premijera Infiniti vizije premijum SUV-a srednje veličine
  • Izgled inspirisan Infiniti „Powerful Elegance“ dizajnerskim pravcem
  • Za dizajn zaslužni Infiniti studio centri u SAD, UK, Kini i Japanu

 

 

Svojim premijernim pojavljivanjem i odvažnim izgledom, Infiniti QX Sport Inspiration koncept privukao je veliku pažnju svetske javnosti na međunarodnom salonu automobila u Pekingu (25. april – 4. maj). Ovaj koncept zapravo otkriva pravac u kom će ići japanska premijum marka kada je reč o segmentu premijum SUV modela srednje veličine.

QX Sport Inspiration koncept predstavlja nastavak serije Infiniti prototipova koji su prethodili serijskim modelima – Q30 Concept, QX30 Concept i Q60 Concept. Predstavljen je kao vizija koja demonstrira način na koji bi Infiniti mogao da nastavi sa uspešnim pristupom u kreiranju novih modela, ovoga puta u domenu kompaktnih premijum SUV modela, koji predstvalja jedan od najvećih i najbrže rastućih segmenata na svetskom tržištu. Dugačak je oko 4,6, širok oko 1,9 i visok 1,65 metara, ima međuosovinski razmak čak 2,8 metara i klirens 230 mm.

Veliki značaj njegovom pojavljivanju pre svega daje činjenica kako najavljujesmernice kojim će se Infiniti voditi u pogledu dizajna, konstrukcije i kvaliteta kod budućih serijskih modela.

Na izgled koncepta QX Sport Inspiration snažno je uticala Infiniti dizajnerska filozofija pod sloganom „Powerful Elegance“ koja je već nadaleko poznata i priznata. Snažne mišićave proporcije i skulpturalne linije predstavljaju njen temelj, a sada se otišlo korak dalje zahvaljujući brojnim inovativnim detaljima.

Izuzetno koncipiran enterijer je prostran i sledi Infiniti pristup prepoznatljiv po kokpitu orijentisanim ka vozaču koji istovremeno ne zapostavlja ni suvozača. Paleta boja daje posebnu notu u unutrašnjosti, kombinujući tamne i svetle tonove obogaćene nijansama mrko žute boje.

„QX Sport Inspiration otkriva namere marke Infiniti, iskazujući odvažnu dizajnersku filozofiju i demonstraciju naših mogućnosti u SUV segmentu srednje veličine“, izjavio je predsednik Infinitija Roland Krueger.

Alfonso Albaisa, izvršni direktor dizajna u Infinitiju dodaje da „QX Sport Inspiration izražava snagu i svoju svrhu kroz nešto što mi nazivamo „proporcionalna jasnoća“, sa elegancijom svojstvenom za marku Infiniti. Dizajn spoljašnjosti odražava umetnički senzibilitet i ima više tečnih i istančanih linija u poređenju sa tradicionalnim premijum SUV modelima“.

Da se Infiniti učvrstio na poziciji globalnog brenda, svedoči to što japanski proizvođač poseduje centre za dizajn, projektovanje i proizvodnju na tri kontinenta. Na dizajnu najnovijeg koncepta radila je čitava mreža koju čine studio centri u Velikoj Britaniji, Japanu, Kini i SAD.

PR.

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije