FIA CEZ Hungaroring – Očekivano,pol pozicija za Vesnića

28. април, 2016. #

 

 

Milovan Mikica Vesnić, veteran našeg auto sporta i dvostruki šampion CEZ-a, na najbolji mogući način je započeo svoj takmičarski pogram za sezonu 2016. Vozač EKO Lein racing teama Vesnić, bio je najbrži na zvaničnim kvalifikacijama za prvu sprint trku sezone CEZ-a 2016, na Hungaroring u Mađarskoj, ispred domaće takmičarke Edine Bus i Zorana Kastratovića. Vesnićev rezultat je utoliko bolji ako se u obzir uzme da je ovo prvi Vesnićev takmičarski dan u novom automobilu Seat Leon Racer i to stare kup specifikacije. Najmlađi član tima Mladen Lalušić završio je kao četvrti dok će Rudolf Pešović sutrašnju trku startovati sa pozicije broj sedam.

 

„Ne mogu reći da nisam zadovoljan ali moglo je i malo bolje jer je na žalost u mom najbržem krugu trening prekinut.“ – izjavio je Vesnić odmah nakon kvalifikacija – „Sa druge strane za prvu trku u Seatu sasvim zadovoljavajuće. Verujem da ovaj tempo mogu održati i na sutrašnjoj trci i sezonu započeti pobedom. Što  se tiče timskih kolega, Mladen i Rudi sigurno mogu bolje i biće bolji kako trkački vikend odmiče.“

 

„Ovo mi je prvi zvanični nastup na ovoj stazi i realno još uvek učim. Jedva čekam sutrašnju trku ali i zajedničku trku sa Mikicom u okviru endurance klase.“ – poručio je Lalušić.

 

Prošle godine treći generalno Rudi Pešović nije najzadovoljniji današnjim nastupom – „Jednostavno se vidi da mi nedostaje trkačkih kilometara. Pauza je bila duga, ja sam bukvalno iz aviona seo u auto i trebaće mi vremena da se adaptiram. Prošle sezone sam ovde bio trećeplasiran. Sada kada su Seati na stazi biće teško ponoviti taj rezultat, ali daću sve od sebe na sutrašnjoj trci.“

 

Pred ASK EKO Lein racing teamom Vesnić su naporna dva dana trkanja u Mađarskoj. Sutra je na programu prva sprint trka, kvalifikacije za drugu i endurance, dok u subotu srpski automobilisti voze drugu sprint trku a šlag na torti biće prvo zajednicko pojavljivanje u Lalušića i Vesnića u jednočasovnoj endurance trci koja zatvara program prvog trkačkog vikenda, u okviru šampionata centralne Evrope.

KVALIFIKACIJE  – CEZ   :

1. Vesnić ( SEAT )
3. Kastratović ( RENO )
4. Lalušić ( SEAT )
7.Pešović ( BMW )
9.Milovanavić N.   (HONDA) (odustao- puklo kućište menjača )

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije