Edina Bus – Zgodna Madjarica koja sjajno vozi

29. април, 2016. #

U svetu automobilskog sporta već odavno su žene zauzele veoma značajno mesto. Još pre nekoliko godina smo pisali i pominjali bar 50 dama koje su postizale odlične rezultate a koliko ih danas ima u svetu auto i moto sporta teško je tačno reći – zna se da ih ima bar nekoliko stotina i da su neke već odavno zadale prave glavobolje muškim asovima, dok su neki poprimili baš prave komplekse.

Pre čak 30-tak godina najveće zvezde relija su sa puno uvažavanja govorili o legendarnoj Francuskinji MIŠEL MUTON, koja je čak ČETIRI puta !!!! pobedila na relijima SVETSKOG ŠAMPIONATA vozeći u Grupi B „audi kvatro“ . Rodjena je u francuskoj Provansi, u mestu GRASS, blizu rodnog kraja SEBASTIJNA OŽIEA. O DANIKI PATRIK čuo je ceo svet brzine a njena pobeda u FORMULI INDI KAR je ušla u istoriju, ona i dalje vozi i prava je lepotica koja više zaradjuje od svog izgleda i velikih reklama, nego od trka. Šta čovek da kaže o Švedjanki ENI SIL čija je karijera prepuna pobeda, koja je princeza DAKARA i koja se motociklom popela na 5305 m. MONT EVERESTA !!!. Da li se sećate Nemice ELEN LOR koja je bila odlična u seriji DTM. Šta reći o LELI LOMABARDI i njenim trkama u formuli jedan, ili o relistkinji DONATELI TOMINC, ili o višestrukoj prvakinji sveta u moto diciplinama, Španjolki LAI SANC sjajnoj i na DAKAR relijima. U našim krugovima dobrih poznavalaca prilika  auto sporta i dalje se pominje izvanredna VERA KOSTIĆ ( bila je 6. na 1.YU RELIJU i znala ja da uradi generalnu na „fići“ ), Slovenka ROMANA ZRNEC, Novosadjanka RUŽICA NEŠKOVIĆ ili pak Hrvatica MIRA NIKOLIĆ, kao i SVETLANA CECA ZDRAVKOVIĆ i trofejna JASMINKA KOMLJENOVIĆ.

Najnovija vest vezana za BRZE I LEPE DAME dolazi iz komšijske Madjarske. Veoma zgodna EDINA BUS, iz tima B 3 RACING ( tamo je i naš DUCA BORKOVIĆ ) već DESET godina drži „djevrek“  u rukama. Bila je dva puta šampion LOTOS LEDIES CUP-a i tri godine najbolja sportska vozačica MADJARSKE. Danas je na HUNGARORINGU bila na podijumu, kao druga u prvoj CEZ trci, dok je u drugim kvalifikacijama na treće mesto stigla devojčica VIVIJEN KESTHEJI, takodje Madjarica koja ima samo 15 godina !!!!!

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije