CEZ Hungaroring – Kvalifikacije 2 – Vesnić održao još jedan čas brze vožnje

29. април, 2016. #

Naš istaknuti šampion auto sporta, 40. godišnji veteran MILOVAN MIKICA VESNIĆ, upravo je završio i druge kvalifikacije za sutrašnju drugu CEZ trku, na poznatom madjarskom autodromu HUNGARORING.

MIIKICA je prvi put za volanom svog „seata“ stare specifikacije održao pravu lekciju  vožnje ostalim učesnicima. Bio je toliko ubedljiv u minulim kvalifikacijama i u protekloj trci, gde je i pobedio, da je pravim poznavaocima ovog atraktivnog sporta bilo sve jasno. Naš stari šampion i čovek koji je vozio bukvalno sve, od „fiće“, pa preko mnogih sportskih automobila, sve do „poršea“ i „ferarija“, PAVLE KOMNENOVIĆ, ovako je prokomentarisao  VESNIĆEVA vremena:

„MIKICA je po ko zna koji put dokazao da je fantastičan automobilista, iskusan, odličan poznavalac tehnike a kao vozač VRH VRHOVA. Sutra će opet da ih deklasira. Ta Madjarica EDINA BUS ima veliki broj predjenih kilometara na mnogim pistama. Sigurno da dobro vozi ali ona je za našeg majstora iz Gorjana ipak preslab rival. Što se tiče mladog LALUŠIĆA, pa on je početnik, pred njim su godine i godine učenja i sasvim je pogrešno nazivati ga perspektivnim vozačem, a EDINA je i njega i BULATOVIĆA  minulih godina već više puta pobedjivala. To ništa nije strašno. Pa četvrta je devojčica VIVIJEN, takodje Madjarica, koja ima samo 15 godina. To je rezultat mnogih testova, dobrog budžeta i učenja na pistama koje mi nažalost nemamo. Što se tiče KASTRATOVIĆA, žao mi je što je imao peh u prvoj trci. On je neverovatan konstruktor, očekivao sam da pojuri MIKICU, ali, eto, u trkama se mora imati i sreće“.

CEZ D4-2000, plasman  u kvalifikacijama za nedeljnu trku
1. Milovan Vesnić (seat leon rejser) 1:54,418
2. Edina Buš (seat leon kup rejser) +1,144
3. Vivijen Kestheji (audi tt kup) +1,154
4. Mladen Lalušić (seat leon rejser) +1,240
5. Petr Mandelik (lotus egziž GTR) +2,753
6. Zoran Kastratović (reno klio) + 2,771
7. Rudolf Pešović (BMW 320si) +5,093
8. Jakub Višomirski (honda CR-Z) +6,300

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije