Rally Guanayuato Mexico 2016 – Vulkan Latvala proradio !

4. март, 2016. #

Baš na sam dan početka WRC takmičenja u MEKSIKU, relija GUANAYUATO, proradio je opet vulkan KOLIMA . Vatreni vulkan na 4330 m visine, jedan od čak 126 vulkanskih vrhova u Meksiku , na zapadu te velike zemlje, uz uobičajene ogromne oblake prašine, dima i kamenja.

Srećom milionski grad LEON se nalazi daleko od KOLIME, a u njemu su održana prva tri mini brzinca poznatog WRC nadmetanja. Pobedio je najpre NOJVIL, a zatim dva puta OŽIE, pa je praktično tek danas, oko 16 časova po našem vremenu, počeo pravi reli. A taj početak je bio u znaku maratonskog makadamskog brzinskog ispita dugačkog čak  54.21 km !!!

Prvi je startovao SEBASTIJEN OŽIE sa „volkswagen polom“ i trebalo mu je 39.10.4  minuta da udje u cilj. Odabrao je 4 mekane i 1, tvrdu „michelin“gumu. Bilo je to vrlo dobar tajming, medjutim prolazna vremena LATVALE, SORDA i NOJVILA nagoveštavala su ozbiljan napad na rezultat svetskog prvaka.

U drugom delu tog brzinca od 54.21 km. slupao se odlični  Belgijanac, TIJERI NOJVIL. Potpuno je poremetio vešanje na svom „hyndaiu“, ali, srećom posada nije povredjena.

Sa vremenom 38.48.1 minuta, kao pravi vulkan u cilj je uleteo Finac JARI MATI LATVALA ( 30 god. ), sa „volkswagen polom“. Podsetimo da je u MONTE KARLU odustao a da je na ŠVEDSKOM RELIJU bio tek  26. LATVALA je ostvario najbolje vreme, čak 22.1  sekundu bolje od OŽIEA, koji je u konačnom poretku tog četvrtog ispita RELIJA MEKSIKO 2016 bio drugi. Treće vreme je  upisao zaista danas odlični Španac DANI SORDO, samo DVE DESETINKE sporiji od OŽIEA posle 54.21 km. !!!! Četvrti je bio MIKELSEN,peti PADON, šesti OSTBERG itd. U drugom danu RELIJA MEKSIKO, sa ukupno 7 brzinskih ispita, još jednom će se voziti ispit EL CHOCOLATE, od  54.21 km. ( u petak uveče, oko 22 časa, po našem vremenu )

Posle prvog maratonskog ispita LATVALA je vodeći u generalnom.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije