Rallye Monte Carlo 2016 – Posle ispita br.5 ….1.Ožie 2.Mik + 1.5 sek !!!!!

22. јануар, 2016. #

U ovim trenucima gro učesnika RELIJA MONTE KARLO 2016. je već u servisu a mehaničari su se bacili na popravku automobila svojih vozača. Najnapetije je možda u taborima VW i ABU DHABI TIMA…. zašto, pa zato što razlika izmedju SEBASTIENA OŽIEA, koji je trenutno vodeći, i KRIS MIKA iznosi  SAMO 1.5 sekundu… SJAJNO RIVALSTVO.

Treći specijalni ispit je dobio OŽIE, potom je na četvrtom najbrži bio MIK, da bi peti opet dobio Francuz. Sada, nakon servisa, sledi još jedan krug istih brzinskih ispita kao i pre podneva, staze od 14.65…25.78 … i 17.82 kilometra. Vreme je slično kao i ovde u Beogradu, oko NULE, sunčano, ali se specijalni ispiti održavaju na visini od 1000 do 1542 metra. Vozi se uzbrdo a posle dolazi spust sa dosta kirivina „ukosnica“. Asfalt je delom suv, delom ima leda ili nabačenog snega, od prolaska onih koji su zanošenjem i izletanjem sneg, blato i kamenje naneli na put. Već na početku ovog drugog dana, u želji da napreduju, greške su napravili PADON i KUBICA i stali su na stazi.

U generalnom poretku podijum je ostao isti kao i sinoć, samo što su prvo mesto sada zamenili MIK i OŽIE, treći je MIKELSEN.LATVALA se popravio i sada je četvrti, medjutim, samo 3.4 sekunde iza njega je NOJVIL sa „hyundaiem“. OSTBERG je na istoj, šestoj poziciji, popravio se DANI SORDO, a odlično je napredovao mladi 28.godišnji žitelj NICE, Francuz ERIC CAMILI, drugi vozač M – Sport tima. Njegov zemljak LEFEBVRE, iz ABU DHABI TIMA mu je na braniku sa samo 2 sekunde zaostatka. Peti je OT TANAK, sa zaostatkom od 2 minuta u odnosu na lidera, OŽIEA.

RELI MONTE KARLO se nastavlja u 15 časova, šestim brzinskim ispitom. Ne treba naglašavati da publike ima puno i da svi uživaju, a posebno najmladji koji su pozicije za gledanje zauzeli i na drveću pokraj staze, verovatno dobro obavešteni kako se vozi brzo i da svakog momenta može da dodje do izletanja sa staze.

Kraj drugog dana obeležiće 8. brzinac koji će startovati već po smanjenoj vidljivosti pa će mnogi opet koristiti i dodatne farove. U subotu je na programu 5 brzinskih ispita a u nedelju se nadomak MONTE KARLA održavaju i tri poslednja specijalna ispita, poslednji je negde oko podne.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije