Naši moto kros majstori na trci u Francuskoj

7. новембар, 2015. #

KUP MEDITERANA

Srbija će imati dva takmičara na Kupu Mediterana u moto krosu koji se 8. novembra održava na francuskoj stazi „Le Fare les Olivijer“ nedaleko od Marseja. Branko Antić, šestostruki šampion države i Ričard Sagmajster, trećeplasirani u klasi MX1 ove sezone, voziće pod zastavom naše zemlje.

Na Kupu Mediterana učestvovaće 36 vozača iz devet država. Prijavljene su tri francuske reprezentacije (ukupno 12 takmičara), kao i motokrositi iz Španije, Italije, Libije, Malte, Maroka, Tunisa, Alžira i Srbije. Boriće se za pojedinačne trofeje, ali i za Kup nacija. Tek na tehničkom pregledu, koji je zakazan za subotu, biće poznat konačan spisak učesnika.

-Veoma je važno što smo ranije stigli na stazu. Imali smo prilike da treniramo u četvrtak i delimično se upoznamo sa onim što nas čeka u subotu i nedelju. Sigurno je samo da je staza zahtevna i veoma dobra, ali smo spremni da pružimo maksimum. Na žalost u petak nije bilo dozvoljeno da se vozi, jer se obavljaju poslednje pripreme. Značilo bi nam da provedemo još koji sat trenirajući – rekao je Branko Antić.

Šampionske titule u Srbiji 21-ogodišnji Antić osvajao je u amaterskoj klasi (2008), u klasi MX2 (2010, 11, 12) i u klasi MX1 (2013, 15). U Francuskoj će voziti motor marke KTM do 450 kubika u klasi MX1

Ričard Sagmajster braniće boje Srbije u klasi MX2 sa Kavasakijem do 250 kubika:

-Lepo smo putovali, svratili smo do Monte Karla i Nice, gde smo noćili. Sada smo smešteni u mestu Salon du Provas 30-tak kilometara od Marseja, jer nam je staza bliže. Ne znamo još kakva je konkurencija, ali Francuzi su svakako favoriti, jer stalno voze na ovoj stazi. Italijani i Španci sigurno imaju više iskustva od nas. Na treningu smo odmerili snage sa reprezentacijom Malte i Maroka i videli smo da smo brži od njih. Ali to je samo trening, treba potvrditi kvalitet i na trkama. Kvalifikacije su u subotu, dok se u nedelju voze po dve trke.

Tim menadžer srpske reprezentacije je Miroslav Antić, a podrška našim takmičarima u Francuskoj je Franjo Rihter, trećeplasirani u šampionatu države u klasi MX2. Na Kup Mediterana doputovali su predsednik AMSS Mirko Butulija i predsednik MSS Božidar Mihajlović.
Riči.jpg

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije